Όλα για τους κατοικίδιους φίλους μας

Αυλαία για την έκθεση του Κυνοφιλικού Ομίλου Λαμίας (φωτό τελικών)

Βάση καταλόγου της έκθεσης, 500 περίπου σκυλιά ανά μέρα διαγωνίστηκαν στην CACIB αλλά και στην EXTRA CAC μιας και ανά μέρα υπήρχαν δύο εκθέσεις επί της ουσίας. Κατά το σύνηθες στις περιφερειακές εκθέσεις, η ώρα έναρξης δεν τηρήθηκε με αποτέλεσμα η αναμονή να είναι μεγαλύτερη. Αυτό σε συνδυασμό με το ατύχημα κατά την πρώτη μέρα της κριτού Monique Van Brempt που υποχρέωσε τους διοργανωτές να τις αφαιρέσουν φυλές, οδήγησε και πάλι σε καθυστερήσεις αλλά και αλλαγών στο πρόγραμμα χωρίς όμως διαμαρτυρίες από τους εκθέτες.

Σε κάθε περίπτωση γίνεται εκ νέου επίκαιρη η άποψη που έχει δημόσια εκφράσει παλαιός κυνόφιλος και κριτής για τις extra CAC. Αν και αποδέχεται την ανάγκη ειδικά των μικρών ομίλων να προσθέτουν στο πρόγραμμα και μια ακόμα έκθεση αλλά «ακόμα και η μία επιπλέον cac μπορεί να αποδειχθεί πρόβλημα στους ομίλους που δεν έχουν τις υποδομές να τις υποστηρίξουν. Γιατί τότε πάμε σε πολύωρες εκθέσεις που ταλαιπωρούν εκθέτες και ζώα αλλά και τους ίδιους τους διοργανωτές».

Οι extra CAC (και όχι ειδικές όπως κάποιοι αναφέρουν) είναι ένα επιπλέον έσοδο για τους ομίλους που δύσκολα καλύπτουν τα αυξημένα έξοδα μιας έκθεσης, ειδικά όταν φιλοξενούνται ξένοι κριτές. Ένα μέσο κόστος είναι περί τα 800 ευρώ ανά ξένο κριτή χωρίς να υπολογίζονται τα έξοδα διατροφής και διαμονής. Αυτό εξαρτάται και από την χώρα από την οποία θα ταξιδέψει στην Ελλάδα αλλά και το πόσο κοντά διαμένει σε μεγάλο αεροδρόμιο.

 

greek1.jpg

mpuppu1.jpg

pup1.jpg

jun1.jpg

bbb1.jpg

 

[iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpetlinegr%2Fvideos%2F789554294746576%2F&show_text=0&width=560″ width=”560″ height=”314″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allowFullScreen=”true” ]