Η δίκη έγινε μετά από 2 αναβολές(10.2017 και 03.2018) και αφορούσε το θάνατο της αδέσποτης κι έπειτα δεσποζόμενης σκυλίτσας Σούγκαρ που περιθάλπτηκε από το δρόμο το 2016 και που μεταφέρθηκε σε εκπαιδευτικό κέντρο σκύλων στα Σπάτα προκειμένου να εκπαιδευτεί ώστε να μάθει να περπατά στο λουρί,να είναι ήσυχη στο αμάξι κτλ προκειμένου να μεταφερθεί στο σπίτι υιοθεσίας της.
Όπως αναφέρουν από τα Ημιαδεσποτάκια Αττική,λίγες μέρες μετά την άφιξή της στο εκπαιδευτικό κέντρο η Σούγκαρ πέθανε.
Η νεκροτομή που της έγινε έδειχνε πνιγμό κι εξωτερική βία.Πιο συγκεκριμμένα, διαπιστώθηκαν μωλώπες, ρήξη χοληδόχου κύστης και διόγκωση σπλήνας.
Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον εκπαιδευτή με πρόστιμο 5000€ κι εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης 1 χρόνο η 10€ τη μέρα= 3.654€.
Το περιστατικό αποδεικνύει (για ακόμα μια φορά) πως η επιλογή συνεργατών θα πρέπει να γίνεται πολύ προσεκτικά είτε πρόκειται για κτηνίατρο, κομμωτή ή εκπαιδευτή ώστε να εξασφαλίζεται η ευζωία του συντρόφου μας.
ΝΕΟΤΕΡΟ