ΚΟΥΝΕΛΙ ΝΑΝΟΣ ΟΤΟΤ – DWARF HOTOT RABBIT

27 August 2021
(0 votes)
Author :  
Image by Here and now, unfortunately, ends my journey on Pixabay from Pixabay

Οτότ Νάνος – Dwarf Hotot Πρόκειται για μια ράτσα κουνελιού , που χαρακτηρίζεται από ένα απόλυτα λευκό παλτό, εκτός από έναν κύκλο άλλου χρώματος γύρω από κάθε μάτι και όπως υποδηλώνει το όνομα του, πρόκειται για ένα μικρό και συμπαγές κουνέλι, κοντόχοντρο και συνήθως υπάκουο.

Ο Νάνος Hotot είναι μία από τις πιο πρόσφατες ράτσες και έχει αναγνωριστεί, κερδίζοντας ευρεία αποδοχή το 1984. Ποτέ όμως δεν κατάφερε να γίνει μια από τις πιο δημοφιλείς ράτσες. Το πολύ μεγαλύτερο Blanc de Hotot παρήχθη στις αρχές του 1900 σε μια προσπάθεια να παραχθεί ένα μαυρομάτικο άσπρο κουνέλι για το κρέας και για τη γούνα.

Στη δεκαετία του 1970, ένας κτηνοτρόφος στην Ανατολική Γερμανία και ένας στη Δυτική Γερμανία άρχισαν να εργάζονται πάνω σε ένα Νάνο Hotot, εντελώς ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλον. Το αποτέλεσμα τελικά ήταν να παράγουν τη φυλή που όλοι γνωρίζουμε σήμερα.

Το κεφάλι είναι δυνατό, είναι στρογγυλό, με ένα ευρύ κρανίο. Δεν πρέπει να υπάρχει ορατός λαιμός. Τα μάτια είναι στρογγυλά, έντονα και φωτεινά. Τα μάτια είναι περικυκλωμένα με στενή λωρίδα σκούρου χρώματος. Τα αυτιά σε όρθια στάση σχήματος V. Τα αυτιά πρέπει να είναι κοντά με καλής ποιότητας τρίχωμα. Τέλος τα αυτιά θα πρέπει να ισορροπούν σε σχέση με το κεφάλι και με το σώμα. Μέγιστο βάρος για το κουνέλι Νάνο Hotot είναι το 1,3 κιλό, ενώ το ιδανικό βάρος της ράτσας είναι το 1,1 κιλό

Για πολλά χρόνια, η μόνη αποδεκτή ποικιλία ήταν λευκό με μαύρο στεφάνι στα μάτια. Κατά το έτος 2006, έγινε αποδεκτό και το σοκολατί χρώμα γύρω από τα μάτια. Ο Νάνος Hotot είναι μια φανταχτερή, εντυπωσιακή ράτσα. ΙΗ ιδιοσυγκρασία του κουνελιού αυτού μπορεί από κυκλοθυμικό μέχρι πολύ φιλικό. Κατά κανόνα είναι ένα φιλικό κουνέλι, κατάλληλο για τη ζωή του κατοικίδιου ζώου.

Πηγή:vets.com.gr

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…