Μελέτη προειδοποιεί ότι ο αρακάς μπορεί να συνδεθεί με την Καρδιοπάθεια των σκύλων!

25 August 2021
(0 votes)
Author :  
pixabay.com

Τον Αύγουστο του 2021, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Tufts δημοσίευσαν μια μελέτη που έδειξε ότι ο αρακάς μπορεί να είναι το κορυφαίο συστατικό τροφής που συμβάλλει στην αύξηση της καρδιακής νόσου των σκύλων (DCM) που σχετίζεται με τη διατροφή σε σκύλους. Στη μελέτη, οι ερευνητές συνέκριναν τις παραδοσιακές τροφές για σκύλους με εκείνες τις τροφές για σκύλους που ο FDA έχει συσχετίσει με την καρδιοπάθεια των σκύλων, οι οποίες συχνά χαρακτηρίζονται ως δίαιτες «χωρίς σιτηρά».

Με μια μελέτη περισσότερων από 800 συστατικών, ο αρακάς ήταν στην κορυφή της λίστας των συστατικών που μπορεί να σχετίζονται με αυτή τη μορφή καρδιακής νόσου. Αυτές οι δίαιτες που σχετίζονται με το DCM χαρακτηρίζονται συχνά ως «χωρίς σιτηρά» και τυπικά περιλαμβάνουν αρακά και άλλα όσπρια για να αντικαταστήσουν τα συστατικά των σιτηρών όπως ρύζι, καλαμπόκι ή σιτάρι.

Διερεύνηση καρδιακών παθήσεων που σχετίζονται με τη διατροφή σε σκύλους


Τον Ιούλιο του 2018, ο FDA ανακοίνωσε ότι είχε ξεκινήσει τη διερεύνηση αναφορών για τη διασταλμένη μυοκαρδιοπάθεια σκύλων (DCM) σε σκύλους που τρώνε συγκεκριμένες τροφές για κατοικίδια. Η Διατατική Καρδιομυοπάθεια (DCM) είναι ένας τύπος καρδιακής νόσου που επηρεάζει τον καρδιακό μυ. Οι καρδιές των σκύλων με DCM έχουν μειωμένη ικανότητα να αντλούν αίμα, γεγονός που συχνά οδηγεί σε συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια και μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο. Πολλά από τα τρόφιμα που αναφέρθηκαν χαρακτηρίστηκαν ως «χωρίς σιτηρά» και περιείχαν υψηλή αναλογία αρακά, φακές, όσπρια και/ή πατάτες σε διάφορες μορφές (ολόκληρα, αλεύρι, πρωτεΐνες κ.λπ.) ως κύρια συστατικά (αναφέρονται στα πρώτα 10 συστατικά της λίστας συστατικών, πριν από βιταμίνες και μέταλλα).

Ορισμένες φυλές σκύλων, ιδιαίτερα μεγάλες και γιγάντιες, έχουν προδιάθεση για DCM. Αυτές οι φυλές περιλαμβάνουν Doberman Pinschers, Boxers, Great Danes, Newfoundlands, Irish Wolfhounds και Saint Bernards. Ενώ το DCM είναι λιγότερο κοινό σε μεσαίες και μικρές φυλές, τα Cocker Spaniels έχουν επίσης προδιάθεση σε αυτήν την κατάσταση.

Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις, αυτές οι νέες περιπτώσεις περιλάμβαναν φυλές σκύλων που δεν ήταν προηγουμένως γνωστό ότι έχουν γενετική προδιάθεση για τη νόσο, συμπεριλαμβανομένων των Golden Retrievers, Labrador Retrievers, Whippets, Bulldogs, Shih Tzus και σκυλιά μικτής φυλής. Τα σκυλιά που συμμετείχαν έτρωγαν σταθερά εναλλακτικά σιτηρά στη διατροφή τους, με αποτέλεσμα ο FDA να λάβει γνώση και να ερευνήσει.

Κατανόηση της τροφής του σκύλου σας και των συστατικών του


Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων ενθαρρύνονται να εξοικειωθούν με την τροφή που ταΐζουν τα ζώα τους, ειδικά σε αυτήν την κατάσταση. Θα πρέπει να διαβάσουν την ετικέτα των συστατικών για να μάθουν ποια είναι τα κορυφαία συστατικά. Εάν τρέφονται με τρόφιμα «χωρίς σιτηρά» που έχουν ως κύριο συστατικό τον αρακά (top 10), θα πρέπει να συμβουλευτούν τον κτηνίατρό τους για να διαπιστώσουν εάν πρέπει να κάνουν αλλαγή στη διατροφή του κατοικίδιου ζώου τους.

Πηγή:akc.org

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…