Ολλανδία: Αλλάζουν τα παγκ για να ξεφύγουν από τα προβλήματα

28 September 2018
(0 votes)
Author :  

Η ένωση των Ολλανδών εκτροφέων Παγκ Commedia αποφάσισε να χρησιμοποιήσει επιβήτορες εκτός προτύπου με στόχο να βελτιώσει την υγεία της φυλής.

Η ιδέα είναι να μεγαλώσει την γενετική δεξαμενή με στόχο να αλλάξει την εμφάνιση της φυλής σε ότι αφορά τα πολύ επίπεδα ρύγχη, ένα θέμα που κυριαρχεί στις συζητήσεις. Η απόφαση λήφθηκε μετά την παρουσίαση κτηνιάτρου εξειδικευμένου στο μαλακό ιστό αλλά και ενός δικηγόρου εξειδικευμένου στα κτηνιατρικά θέματα.

Η FECAVA, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία κτηνιάτρων καλωσόρισε την απόφαση αυτή σημειώνοντας πως είναι το πρώτο βήμα προς πιο υγιή παγκ και παράλληλα ενθαρρύνει τους εκτροφείς άλλων βραχυκεφαλικών φυλών να ακολουθήσουν την ίδια κατεύθυνση.

Άλλωστε η ομοσπονδία έχει τοποθετηθεί εκτενώς στα ζητήματα υγείας που προκαλούνται καλώντας τόσο το κοινό όσο και τους κριτές να αποδεχθούν την πρωτοβουλία και να βοηθήσουν στην στροφή μακριά από τα υπερβολικά επίπεδα ρύγχη.

Στην προσπάθεια αυτή θα υπάρξει στενή παρακολούθηση ενώ ο κάθε αρσενικός θα αξιοποιείται σε περιορισμένες γέννες. Τα κριτήρια σταδιακά θα γίνουν πιο αυστηρά ενώ τα σκυλιά που θα προκύψουν και δεν θα πληρούν τις προϋποθέσεις δεν θα εκτρέφονται.  

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…