Παράταση ζωής μέσω της 3D εκτύπωσης έλαβε ένα ντάτσχουντ εννέα ετών

25 September 2018
(0 votes)
Author :  

Ο σκύλος εμφάνισε ένα μικρό καρούμπαλο στο κεφάλι το οποίο έμελλε να εξελιχθεί σε έναν ασυνήθιστα μεγάλο καρκίνο στον εγκέφαλο.

 Μέσα σε λίγους μόλις μήνες ο επιθετικός καρκίνος γέμισε το κρανίο και μεγάλωσε περίπου όσο ένα πορτοκάλι.

aidb1x0h3qw35vcvk1ws.jpgΑναζητώντας βοήθεια η οικογένειά του μίλησε με τον ογκολόγο – κτηνίατρο Michelle Oblak στο πανεπιστήμιο του Guelph ο οποίος χρησιμοποιεί την τεχνολογία αυτή για να αντιμετωπίσει προβλήματα στα σκυλιά.

Υπό νορμάλ συνθήκες, ο όγκος και ένα μέρος του κρανίου θα αφαιρούνταν και θα έμπαινε ένα εμφύτευμα τιτανίου, όπως εξήγησε ο γιατρός. Σε αυτή την περίπτωση όμως επέλεξε να τυπώσει το μόσχευμα γιατί όπως εξήγησε είναι πιο ακριβές και πιο φθηνό! Κατά την διάρκεια του χειρουργείου υποχρεώθηκε να αφαιρέσει το 70% του κρανίου.

Προηγήθηκαν αξονικές για να διαπιστωθεί η έκταση του προβλήματος αλλά και να σχεδιαστεί το χειρουργείο με κάθε λεπτομέρεια.

Το χειρουργείο κράτησε τέσσερις ώρες και μόλις ο σκύλος ξύπνησε στάθηκε κατευθείαν στα πόδια του και άρχισε να περπατά για να βγει εκτός του χώρου και να λερώσει.

g4tftcqv57hytuvrespv.jpg

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…