Παράταση ζωής μέσω της 3D εκτύπωσης έλαβε ένα ντάτσχουντ εννέα ετών

25 September 2018
(0 votes)
Author :  

Ο σκύλος εμφάνισε ένα μικρό καρούμπαλο στο κεφάλι το οποίο έμελλε να εξελιχθεί σε έναν ασυνήθιστα μεγάλο καρκίνο στον εγκέφαλο.

 Μέσα σε λίγους μόλις μήνες ο επιθετικός καρκίνος γέμισε το κρανίο και μεγάλωσε περίπου όσο ένα πορτοκάλι.

aidb1x0h3qw35vcvk1ws.jpgΑναζητώντας βοήθεια η οικογένειά του μίλησε με τον ογκολόγο – κτηνίατρο Michelle Oblak στο πανεπιστήμιο του Guelph ο οποίος χρησιμοποιεί την τεχνολογία αυτή για να αντιμετωπίσει προβλήματα στα σκυλιά.

Υπό νορμάλ συνθήκες, ο όγκος και ένα μέρος του κρανίου θα αφαιρούνταν και θα έμπαινε ένα εμφύτευμα τιτανίου, όπως εξήγησε ο γιατρός. Σε αυτή την περίπτωση όμως επέλεξε να τυπώσει το μόσχευμα γιατί όπως εξήγησε είναι πιο ακριβές και πιο φθηνό! Κατά την διάρκεια του χειρουργείου υποχρεώθηκε να αφαιρέσει το 70% του κρανίου.

Προηγήθηκαν αξονικές για να διαπιστωθεί η έκταση του προβλήματος αλλά και να σχεδιαστεί το χειρουργείο με κάθε λεπτομέρεια.

Το χειρουργείο κράτησε τέσσερις ώρες και μόλις ο σκύλος ξύπνησε στάθηκε κατευθείαν στα πόδια του και άρχισε να περπατά για να βγει εκτός του χώρου και να λερώσει.

g4tftcqv57hytuvrespv.jpg

fb icon 1

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…