ΥΓΕΙΑ

Η ξυλιτόλη είναι ιδιαίτερα τοξική στα σκυλιά. Σε ανθρώπους, η ξυλιτόλη απορροφάται αργά και δεν έχει μετρήσιμη επίδραση στην παραγωγή ινσουλίνης.

Η ένωση των Ολλανδών εκτροφέων Παγκ Commedia αποφάσισε να χρησιμοποιήσει επιβήτορες εκτός προτύπου με στόχο να βελτιώσει την υγεία της φυλής.

Tο καλοκαίρι έφυγε και οι αγαπημένοι μας φίλοι το χάρηκαν με πολλές βόλτες στην εξοχή και στις παραλίες.

Ο σκύλος εμφάνισε ένα μικρό καρούμπαλο στο κεφάλι το οποίο έμελλε να εξελιχθεί σε έναν ασυνήθιστα μεγάλο καρκίνο στον εγκέφαλο.

Σε προειδοποίηση προς τους ιδιοκτήτες κατοικιδίων προχώρησε ο αμερικανικός ΕΦΕΤ. Αφορμή κάποια σκευάσματα εξωαποπαρασίτωσης (ψύλλοι-τσιμπούρια) τα οποία μπορούν να προκαλέσουν νευρολογικά προβλήματα σε σκύλους και γάτες.

Με το αποσυρθέν νομοσχέδιο προτείνεται η υποχρεωτική στείρωση, αδιακρίτως, όλων των δεσποζόμενων ζώων στην ελληνική επικράτεια, άλλως ή διατήρηση έως δύο με την καταβολή παραβόλου, με την αιτιολογία ότι θα λύσει το πρόβλημα του αυξημένου αριθμού των αδεσπότων στη χώρα.

Κοινό σε όλα τα κατοικίδια ζώα είναι ότι έχουν εξημερωθεί από τον άνθρωπο και έχουν χάσει τον έμφυτο φόβο απέναντί του. Μάλιστα του σκύλου, ο οποίος είναι το πρώτο κατοικίδιο ζώο εδώ και 14.000 χρόνια, έχει αντιστραφεί αυτός ο φόβος εντελώς και του έχει γίνει απόλυτα απαραίτητη η ανθρώπινη παρουσία.

Όσοι από εμάς έχουμε μεγαλώσει έναν σκύλο, από κουτάβι έως την πλήρη ωριμότητά του, μπορούμε εύκολα να αντιληφθούμε ότι ο κάθε σκύλος έχει διαφορετικές διατροφικές απαιτήσεις που αλλάζουν ανάλογα με την ηλικία, τη ράτσα, τη σωματική του διάπλαση, το βάρος του, το είδος της άσκησης και τις ανάγκες του για συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά σε κάθε στάδιο της ζωής του.

Κακώς τα παράσιτα είναι υποτιμημένα από τους κηδεμόνες μικρών ζώων. Τα παράσιτα είναι ζωντανοί οργανισμοί που για να επιβιώσουν ζουν πάνω ή μέσα στο σώμα του ξενιστή τους. Τρέφονται απ’ αυτόν (π.χ. αίμα) και πολλαπλασιάζονται με αποτέλεσμα να προκαλούν βλάβες και ασθένειες μέχρι και να προκαλέσουν θάνατο!

Το γύρο του κόσμου κάνει η απίστευτη ιστορία που έφερε στο φως της δημοσιότητας το CNN, με πρωταγωνιστή τον Greg Manteufel, ο οποίος έχασε πόδια και χέρια λόγω βακτηρίου που κόλλησε από σκύλο.

Page 1 of 2
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…