Καλό μας μπάνιο...

20 September 2018
(0 votes)
Author :   Ελένη Λιάτση, groomer

Η καθαριότητα για τον σκύλο είναι ότι και για τον άνθρωπο: εξαιρετικά σημαντική που συμβάλει στην υγεία του. Για να επιτευχθεί αυτό πρέπει πρώτα από όλα να επιλέξετε τα σωστά μέσα: τα κατάλληλα προϊόντα. Ποιο σαμπουάν θα χρησιμοποιήσετε, πόσα χέρια θα του κάνετε;

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στη θερμοκρασία του νερού το οποίο θα πρέπει να είναι ζεστό. Έπειτα με την βοήθεια ενός σφουγγαριού το οποίο θα πρέπει να πλένετε και να στεγνώνει εύκολα, απλώνουμε το σαμπουάν σε κάθε σημείο προσεκτικά.

Η ποιότητα του σαμπουάν έχει σημασία. Μην επιλέξετε κάποιο οικονομικό καθώς είναι πιθανόν αυτό να σας κοστίσει ακριβά στον κτηνίατρο ώστε να αντιμετωπίσετε δερματικά προβλήματα. Μιλήστε με έναν επαγγελματία groomer που εμπιστεύεστε.

Μην επιλέγετε πάντα τον ίδιο κωδικό: ο μανδύας του σκύλου σας όπως και τα μαλλιά των ανθρώπων, κουράζεται. Δώστε ιδιαίτερη σημασία στο ξέπλυμα: δεν θα πρέπει να μένουν υπολείμματα. Αν κατοικείτε σε μεγάλο αστικό κέντρο εφαρμόστε και δεύτερο χέρι ακόμα και αν θεωρείτε πως ο σκύλος σας είναι καθαρός.

Αν είστε ιδιοκτήτης μακρύτριχου σκύλου, μην παραλείψετε να χρησιμοποιήσετε μαλακτική κρέμα ή μάσκα. Θα σας βοηθήσει στο χτένισμα και θα το απολαύσετε και οι δύο.

Μεγάλη σημασία πρέπει να δώσετε στο στέγνωμα: αν αφήσετε υγρασία, σε συνδυασμό με την θερμοκρασία του σώματος μπορεί να αναπτυχθούν παράσιτα και μικροοργανισμοί οπότε να δημιουργηθεί κάποια μορφή δερματίτιδας. Ή απλά ο σκύλος σας θα αρχίσει πολύ σύντομα να μυρίζει άσχημα!

Η πιο συχνή ερώτηση αφορά την συχνότητα: κάθε πότε κάνουμε μπάνιο; Δεν υπάρχει απάντηση που να καλύπτει του πάντες. Ο γενικός κανόνας θέλει σκύλοι με μένουν έξω να μην κάνουν συχνά (2 με 4 φορές το χρόνο). Σκύλοι με μανδύα που έχει υπόστρωμα και μένουν μέσα στο σπίτι μια φορά το μήνα. Κοντότριχα κάθε 2 έως 2 μήνες. Τα μακρύτριχα μπορούν να λούζονται κάθε εβδομάδα αλλά μόνο με τα σωστά προϊόντα.

Να θυμάστε πάντα ότι ένας σκύλος πρέπει να είναι καθαρός για λόγους υγιεινής: δικής του και δική μας. Η υπερβολή όμως δεν κάνει ποτέ καλό. Ακόμα και το καθημερινό πλύσιμο των ποδιών (μετά την βόλτα) μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.

Προσοχή και στα μωρομάντιλα: είναι ευκολία όμως να χρησιμοποιείτε μόνο εκείνα που προορίζονται για σκύλους και είναι καλής ποιότητας. Τα ανθρώπινης χρήσης μπορούν εύκολα να προκαλέσουν προβλήματα.

Φυσικά όλα τα παραπάνω αφορούν σκυλιά με υγιές δέρμα χωρίς δερματικά προβλήματα, οποιασδήποτε αιτιολογίας.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…