ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δεν ξέρω κανέναν που να καίγεται να μάθει αν οι γάτες είναι εξυπνότερες από τους σκύλους ή αντίστροφα. Παρ’ όλα αυτά, και επειδή τα ερευνητικά κονδύλια υπάρχουν για να ξοδεύονται (όχι πάντα, αλλά πολύ συχνά, όπως διαπίστωσα παρεισφρέοντας σε μια πολυπληθή ομάδα ερευνητών εδώ, στην καρδιά των χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων της Ευρώπης), πολύ πρόσφατα μια εργαστηριακή έρευνα επιχείρησε να απαντήσει για πολλοστή φορά στο γνωστό και κουρασμένο ερώτημα: Πώς; Μετρώντας τους νευρώνες στον εγκεφαλικό φλοιό των δύο ζώων.

Ο Στιούαρτ Χάτσινσον και ο σκύλος του ο Νέλο, ήταν αχώριστοι εδώ και χρόνια. Ο Στιούαρτ ήταν ένας αγόρι που μόλις 17 ετών διαγνώστηκε με κακοήθη όγκο στον εγκέφαλό του, αν και υποβλήθηκε σε χειρουργικές επεμβάσεις και χημειοθεραπείες, ο νεαρός δεν επέζησε, οπότε δυστυχώς στα 25 του χρόνια έχασε τη μάχη εναντίον του καρκίνου.

Δύο ακόμη πάρκα αποκλειστικά για περίπατο με σκύλους, βρίσκονται από σήμερα στη διάθεση της Αθήνας, στην περιοχή του Προμπονά και στην πλατεία Οβρένοβιτς, στον Νέο Κόσμο.

Μία γυναίκα συνελήφθη στην Πάτρα διότι, σύμφωνα με την αστυνομία, διαπιστώθηκε να έχει στο σπίτι της 53 σκύλους και μία γάτα, τα οποία στερούνταν περιπάτου και άσκησης σε εξωτερικό χώρο.

Θεσσαλονίκη: Θύματα απάτης έπεσαν φιλόζωοι που επέλεξαν να αγοράσουν κουτάβια από εταιρεία που είχε αναρτήσει σχετικές αγγελίες στο Διαδίκτυο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έλεγχοι σε δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς πραγματοποιήθηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου, κατά τον μήνα Σεπτέμβριο, με τη συμμετοχή συναρμόδιων φορέων

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο ζήτημα της προστασίας των ζώων, δίνει βαρύτητα στην εφαρμογή τήρησης της νομοθεσίας περί δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Με τον κανονισμό μπορεί να περιορίζεται ο μέγιστος αριθμός των ζώων που επιτρέπονται, μέχρι τα τρία (3) ζώα ανά διαμέρισμα. Αλλαγές στον κανονισμό της πολυκατοικίας όσον αφορά τον μέγιστο αριθμό επιτρεπόμενων ζώων ανά διαμέρισμα ισχύουν αφού παρέλθουν δώδεκα (12) μήνες από την ψήφισή τους

Ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι η σημερινή ημέρα «σηματοδοτεί ένα βήμα μπροστά στην προστασία των ζώων, στη μείωση των αδέσποτων και στη μείωση της κακοποίησης» - Με το νομοσχέδιο, συνέχισε, η κυβέρνηση αποβλέπει στη θεσμοθετημένη συνεργασία μεταξύ κράτους, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιστημόνων, φιλοζωικών συλλόγων και πολιτών - 21 από τα συνολικά 55 άρθρα και τροπολογίες, δηλαδή σχεδόν τα μισά, υπερψηφίστηκαν στη Βουλή και από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Page 1 of 9
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…