Παραίτηση Κουτσούγερα με αιχμές από τον όμιλο Ακίτα: Τι λένε οι Τζίρας και Βαζάκας για τις καταγγελίες και τις εξελίξεις

24 January 2019
(0 votes)
Author :  

Αναστάτωση έχει προκληθεί στον όμιλο Ακίτα Ελλάδος μετά την παραίτηση τεσσάρων μελών του διοικητικού συμβούλιο το οποίο μόλις πριν λίγες μέρες είχε εκλεγεί.

Ακόμα χειρότερα με δεδομένο πως στις 2 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η ετήσια έκθεση του Ομίλου.

Στην επιστολή παραίτησης της Αντζελίνας Κουτσούγερα υπάρχουν αιχμές κατά του πρώην γραμματέα του ομίλου Σάκη Τζίρα για ψεύδη, δυσφήμιση κ.ά., πράξεις οι οποίες την οδήγησαν τελικά στην απόφαση της.

Μιλήσαμε με τον κύριο Τζίρα ο οποίος σχολίασε σχετικά: «Δεν μπορώ να γνωρίζω σε τι αναφέρεται η κυρία Κουτσούγερα. Μπορεί να παρουσιάσει δημόσια τα στοιχεία που έχει ώστε να ενημερωθώ και εγώ». Συμπλήρωσε πως το μόνο που τον απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι η ομαλή λειτουργία του ομίλου και η έκθεση του Φεβρουαρίου.

Ο πρόεδρος του ομίλου Νίκος Βαζάκας μας εξήγησε πως αμέσως μετά την έκθεση θα πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση για να εκλεγεί νέο διοικητικό συμβούλιο. Έως τότε ορίστηκε προσωρινό ΔΣ ώστε να πραγματοποιηθεί η έκθεση χωρίς προβλήματα.

Σοκ πάντως προκαλεί στους λάτρεις της φυλής η απόφασή του να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα. Για τους μη γνωρίζοντες είναι ο παλαιότερος εκτροφέας της φυλής στην Ελλάδα και ένας άνθρωπος που απολαμβάνει κοινής αποδοχής και εκτίμησης.

Η επιστολή παραίτησης της Κουτσούγερα

Κύριοι και κυρίες του Δ.Σ.,

Με την παρούσα επιστολή μου επιθυμώ να ενημερώσω εσάς και όλα τα μέλη του Ομίλου «ΟΜΙΛΟΣ ΑΚΙΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.ΑΚ.Ε.)» για την παραίτηση μου από τη θέση της Αντιπροέδρου του Συλλόγου.

Μετά τα πρόσφατα γεγονότα της του Δεκέμβρη 2018, όπου μέλος του ΔΣ του Ομίλου, που επί τρία χρόνια επίσημα και ανεπίσημα αποποιήθηκε κάθε ανάμειξή του με τη διοίκηση του ομίλου, την ιδιότητά του ως γραμματέας και όλες τις αρμοδιότητες και υποχρεώσεις που καταστατικά και νομικά προβλέπονται, στη συνέχεια, αφοσιώθηκε σε έναν ανελέητο πόλεμο, κατά του Ομίλου, και μελών του ΔΣ, δημιουργώντας εκ του μη όντως, συνεχή προσκόμματα και προβλήματα, και δυσχεραίνοντας την απρόσκοπτη, ανεμπόδιστη λειτουργία του Ομίλου, με πρόθεση τη βλάβη του.

Το ίδιο μέλος, διαδίδει σε τρίτους, μέλη και μη του Ομίλου, ψευδώς και συκοφαντικώς, για μέλη του ΔΣ, ότι αποσκοπούν με τη συμμετοχή τους σε παράνομο κέρδος, οικονομική ωφέλεια, ότι οι διακρίσεις που δίδονται σε σκύλους, ιδιοκτησίας μελών, σε εκδηλώσεις και εκθέσεις του Ομίλου, είναι προ καιρού προκαθορισμένες, καθώς και σε άλλες ανομολόγητες και δυσφημιστικές διαδόσεις.

Η ανοχή του Ομίλου στην οργανωμένη και βάση σχεδίου επίθεση που δέχεται τόσο το Νομικό Πρόσωπο όσο τα μέλη του ΔΣ, από μέλος του ΔΣ, θεωρώ ότι με θίγει ως αντιπρόεδρος του Ομίλου, αλλά και ατομικά ως μέλος αυτού, που από της γεννήσεως της ιδέας της σύστασης αυτού μέχρι και σήμερα έχω προσφέρει ψυχή και σώμα, προσβάλουν δε σκόπιμα την εικόνα ιστορικού Συλλόγου προς τρίτους και γενικότερα στον κόσμο της Κυνοφιλίας.

Κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Αντιπρόεδρος, διετέλεσα τα καθήκοντα μου με κάθε νομιμότητα και διαφάνεια και ευχαριστώ τα μέλη του Δ.Σ. για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν.

Με την παρούσα επιστολή υποβάλλω την άμεση και αμετάκλητη παραίτησή μου από τη θέση της Αντιπροέδρου και του Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου μας και σας καλώ όπως προχωρήσετε στις απαιτούμενες διαδικασίες για ομαλή διαδοχή.

Ευελπιστώ ότι σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές θα βρεθούν κατάλληλα και ικανά άτομα που θα μπορέσουν να αναλάβουν και να βοηθήσουν. Η διασφάλιση της ενότητας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να επιστρέψει η ομάδα στον δρόμο των επιτυχιών.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κάθε ένα ξεχωριστά και όλους μαζί ως σώμα για τη συνεργασία μας και να σας διαβεβαιώσω, τόσο εσάς, όσο και τα μέλη του Ομίλου, ότι στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μου θα είμαι ως μέλος του Ομίλου πάντα στο πλευρό του και πρόθυμη να βοηθήσω, όπως και όσο μπορώ, με μοναδικό στόχο και σκοπό την προώθηση της υπεύθυνης και οργανωμένης κυνοφιλίας της φυλής Ακίτα στην Ελλάδα, θα συνεχίσω να καταβάλλω κάθε δυνατής προσπάθειας για τη βελτίωση, ανάπτυξη, διάδοση της φυλής, να συνεργάζομαι και να συνδράμω με όλες μου τις δυνάμεις, τα μέλη και τους φίλους του Ομίλου και γενικότερα τους ανθρώπους με τους οποίους κοινό σημείο επαφής μας είναι ο σκύλος της φυλής Ακίτα.

Το προσωρινό διοικητικό

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου «Μετά από τις παραιτήσεις μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου και συγκεκριμένα, της Αντιπροέδρου Αντζελίνας Κουτσούγερα, του Ταμία Χρήστου Ιωάννου, του Γενικού Γραμματέα Αντώνη Κατσαούνου και του Αναπληρωματικού Μέλους Φωτεινής Τσαγκρασούλη, τις θέσεις τους στο Διοικητικό Συμβούλιο καταλαμβάνουν οι επιλαχόντες των Αρχαιρεσιών της 13ης Ιανουαρίου οι οποίοι είναι: Σωκράτης Γασπαρινάτος, Ιωάννης Γραικούσης και Έρικα Καταβέλη.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα και η σύνθεση που προέκυψε είναι η ακόλουθη:

Νίκος Βαζάκας Πρόεδρος

Σωκράτης Γασπαρινάτος Αντιπρόεδρος

Βλάσης Τζίρας Γενικός Γραμματέας

Ιωάννης Γραικούσης Ταμίας

Έρικα Καταβέλη Μέλος

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, λίγες μέρες πριν την επικείμενη έκθεση του Ομίλου, το Διοικητικό Συμβούλιο εστιάζει στην άψογη διοργάνωση της σημαντικότερης εκδήλωσης της χρονιάς και σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την Έκθεση θα συγκληθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση.

Περιμένουμε να συναντήσουμε όλα τα μέλη και τους φίλους στις 2 Φεβρουαρίου στην Έκθεση του Ομίλου στη Θεσσαλονίκη».

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…