ΚΟΕ: Αλχημείες και διαχωρισμοί λόγω προσωπικών δεδομένων

30 November 2018
(0 votes)
Author :  

Σε αδιέξοδο βρίσκεται, τουλάχιστον προς ώρας, ο Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδος σε ότι αφορά τον τρόπο ενημέρωσης εκείνων που αναζητούν έναν εκτροφέα.

 

Μέχρι και τις αρχές του χρόνου, οι υπάλληλοι του ΚΟΕ ενημέρωναν τηλεφωνικά κάθε ενδιαφερόμενο σύμφωνα με τις πρόσφατες εγγεγραμμένες γέννες. Όλα άλλαξαν όμως μετά την ευρωπαϊκή οδηγία για τα ευαίσθητα δεδομένα.

Μολονότι κάποιοι εκτροφείς έχουν υπογράψει άδεια προς τον ΚΟΕ να χρησιμοποιεί τα στοιχεία τους και να ενημερώνει τους ενδιαφερομένους, το σύστημα που υπάρχει δεν επιτρέπει διαχωρισμό οπότε και δεν δίνεται κανένας εκτροφέας.

Προς διευκόλυνση των ενδιαφερομένων μια προσωρινή λύση που βρέθηκε είναι να παραπέμπονται αυτοί στο γραφείο του ΚΟΕ από το οποίο και θα μπορούν να προμηθεύονται κατάλογο από τις τελευταίες εκθέσεις όπου στις τελευταίες σελίδες αναγράφονται οι συμμετέχοντες.

Η επιλογή αυτή μάλλον είναι κάκιστη για δύο λόγους:

Α) δεν είναι όλοι οι συμμετέχοντες στις εκθέσεις εκτροφείς και κατά συνέπεια δεν διευκολύνεται κανείς

Β) ενώ το σύστημα του ΚΟΕ δεν επιτρέπει διαχωρισμό, αυτός γίνεται «χειροκίνητα»: πολύ απλά και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, με την κίνηση αυτή, ο ΚΟΕ μετατρέπεται σε… ΚΟΑ(θηνών)! Και αυτό αφενός γιατί εξυπηρετούνται μόνο  οι ενδιαφερόμενοι της Αττικής οι οποίοι εύκολα μπορούν να φτάσουν μέχρι τον Άγιο Στέφανο και επιπλέον ικανοποιούνται μόνο οι συμμετέχοντες στις εκθέσεις του ΚΟΕ μένοντας εκτός εκτροφείς που λόγω χιλιομετρικής απόστασης (ή και άλλων παραγόντων) δεν εγγράφουν τα σκυλιά τους σε διοργάνωση της Αθήνας.

Το dogshowsgreece.gr έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα πληθώρα παραπόνων από εκτροφείς της επαρχίας οι οποίοι μετέφεραν το παράπονο τους ενώ κάποιοι χαρακτήρισαν την τακτική αυτή του ΚΟΕ εκβιαστική. «Επί της ουσίας μας εκβιάζουν να δηλώνουμε σκυλιά και να ενισχύουμε τις πεσμένες όπως μας μεταφέρεται συμμετοχές του ΚΟΕ ώστε να υπάρχουμε στο χάρτη των εκτροφέων» σχολίασε χαρακτηριστικά εκτροφέας από την Βόρεια Ελλάδα.

Πληροφορίες που ήθελαν τον ΚΟΕ να αποστέλλει κιόλας τον κατάλογο ταχυδρομικά στους ενδιαφερομένους διαψεύδονται κατηγορηματικά .

Το όλο μπάχαλο θα μπορούσε ευθύς εξαρχής να έχει λυθεί με τον πιο απλό τρόπο: η άδεια που μοιράστηκε και υπογράφηκε στην γενική συνέλευση από πληθώρα μελών, να αποστέλλεται (αν όχι άμεσα να ενσωματωθεί σε όλα τα έντυπα) σε κάθε έναν που πραγματοποιεί οποιαδήποτε πράξη με τον ΚΟΕ (δήλωση γέννας, έκδοση πιστοποιητικών κτλ) ενώ μέχρι την παραλαβή της υπογεγραμμένης άδειας, το αίτημα να τίθεται σε αναμονή!

Πιθανόν να υπάρχει και απλούστερη λύση, προς το παρόν όμως η διοίκηση περιμένει τον νομικό σύμβουλο να αποφανθεί… Περιμένει ήδη έξι μήνες (από τον Μάιο που τέθηκε σε ισχύ η οδηγία) και μένει να δούμε μέχρι πότε και σε βάρος τίνος.

Σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να προστεθεί πως σε χειμερία νάρκη φαίνεται να έχει πέσει και ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Εκτροφεών Καθαρόαιμων Σκύλων. Πέρα από τις όποιες συναντήσεις πραγματοποίησε η διοίκηση καμία άλλη πρωτοβουλία δεν έχει ληφθεί για την προώθηση της εκτροφής αλλά και των εκτροφέων μελών του! 

Τρόπους ενίσχυσης του ταμείου αναζητά ο ΚΟΕ

 

fb icon 1

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…