Γιατί πρέπει να χρησιμοποιείς crate για τον σκύλο σου

28 August 2021
(0 votes)
Author :  

«Μα τον σκύλο στο κλουβί; Να τον φυλακίσω;». Αυτή είναι η πρώτη αντίδραση του άπειρου ιδιοκτήτη σκύλου μόλις ακούσει για την ανάγκη της χρήσης crate. Αυτό στην αρχή διότι πολύ σύντομα τα δεδομένα αλλάζουν και όλοι αντιλαμβάνονται τα οφέλη που προκύπτουν και είναι πολλά με κυρίαρχο την προστασία του ίδιου του ζώου.

Το crate δεν είναι κλουβί αλλά το υπνοδωμάτιο του σκύλου σου ή αν το θες αλλιώς το πάρκο του! Αντίστοιχο με εκείνο που χρησιμοποιούμε για τα μωρά παιδιά.  Για αυτό άλλωστε ποτέ δεν χρησιμοποιούμε το crate ως τιμωρία.

Αν ο σκύλος σου προέρχεται από εκτροφέα τότε το πιθανότερο είναι ήδη να έχει ξεκινήσει η εκπαίδευσή του στο crate. Αν πάλι υιοθετείς ένα ζώο από φιλοζωϊκή, θα πρέπει να κάνεις όλη τη δουλειά εσυ.

Μια πολύ χρήσιμη τακτική είναι να κρατήσετε ανοικτές όσο το δυνατόν περισσότερες εξόδους πριν μπει για πρώτη φορά ο σκύλος. Τα περισσότερα crate έχουν τουλάχιστον δύο πόρτες.

Επόμενο βήμα, ρίξε μια λιχουδιά μέσα και το αγαπημένο παιχνίδι του σκύλου σου. Αυτά είναι αρκετά για να ξεκινήσει η εκπαίδευση. Η πόρτα δεν χρειάζεται να κλείσει. Όχι τουλάχιστον πριν ο σκύλος νιώσει άνετα.

Όσο είναι μέσα, μπορείτε να τους αφήσετε παιχνίδια για να απασχολούνται αν και τα περισσότερα, ακριβώς επειδή είναι στο υπνοδωμάτιό τους, θα επιλέξουν τον ύπνο.

Το crate είναι πολύ χρήσιμο για την εκπαίδευση ενός ζώου ώστε να μάθει να μένει μόνο του αρκετές ώρες, εκείνες που εσύ θα λείπεις στην δουλειά. Ο σκύλος νιώθει ασφαλής εκεί οπότε δεν προκύπτει και στρες αποχωρισμού, ένα γνωστό πρόβλημα.

Η αξία του ανεκτίμητη όταν ο σκύλος πρέπει να απομονωθεί: σε ένα πάρτι, γιατί τα παιδιά πρέπει να διαβάσουν. Εξίσου σημαντικό είναι πως αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για την εκπαίδευση τουαλέτας! Ένας εκπαιδευτής θα σας κατευθύνει ώστε να ξεπεράσετε το βασικότερο πρόβλημα της πρώτης περιόδου με σκύλο.

 

Επιμένουμε βέβαια πως η προστασία που παρέχει στον σκύλο τις ώρες που εσύ λείπεις είναι το μεγαλύτερο όφελος. Ενας σκύλος μπορεί να προκαλέσει ζημιές, να τραυματιστεί κ.ά.

Όσον αφορά το μέγεθός του; Απλά απέφυγε τις υπερβολές. Πρέπει να είναι τόσο ώστε ο σκύλος να ξαπλώνει άνετα, να μπορεί να σηκωθεί και να περιστραφεί. Αυτό!

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…