Ο σκύλος δεν είναι συνοδηγός!

05 September 2018
(0 votes)
Author :  

Οδήγηση αγκαλιά με τον σκύλο; Δυστυχώς συμβαίνει και δεν είναι η πρώτη φορά που το είδαμε.

Μία σαφώς επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά τόσο για τον ίδιο τον οδηγό, άλλους επιβαίνοντες τους οχήματος, το ίδιο το ζώο και φυσικά άλλους χρήστες του δρόμου, οδηγούς και πεζούς. Ένα σκυλί που κινείται πάνω στην αγκαλιά του οδηγού, βγάζει το κεφάλι του από το παράθυρο για να δει έξω, κάθε άλλο παρά συνετή και προσεκτική οδήγηση σημαίνει.

Σε άρθρα εκπαιδευτών σχετικά με την παρουσία σκύλου στο αυτοκίνητο διαβάζουμε: "Ο σκύλος δεν είναι σωστό να κυκλοφορεί ελεύθερος στο αυτοκίνητο ή καθισμένος στην αγκαλιά σου ενώ οδηγείς.

Μπορείς να φανταστείς ποιες θα είναι οι συνέπειες εάν ανοίξει ο αερόσακος με τον σκύλο πάνω σου. Η καλύτερη λύση είναι να περιορίσεις τον σκύλο σου σε ειδικό κλουβί (crate) το οποίο θα είναι καλά δεμένο με τη ζώνη ασφαλείας σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Εάν δεν χωράει στο αυτοκίνητο ή δεν έχεις, μπορείς να αγοράσεις μια ζώνη ασφαλείας, που προσαρμόζεται στο αυτοκίνητο σου, ειδική για σκύλους. Ο σκύλος θα πρέπει να τοποθετηθεί στο πίσω διαγώνιο από εσένα κάθισμα για να μπορεί να σε βλέπει".

ΠΗΓΗ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…