Απασχολήστε το σκυλάκι σας δημιουργικά

09 July 2018
(0 votes)
Author :   Γιώργος Κυριακού

Πολλές φορές ακούμε για σκυλάκια τα οποία έχουν αρκετή ενέργεια την οποία την εκτονώνουνε μέσα στο σπίτι με αποτέλεσμα να γίνονται ενοχλητικά και πολλές φορές να καταστρέφουν έπιπλα καλώδια και ότι άλλο βρεθεί στο δρόμο τους.

Η λύση στο πρόβλημα είναι η σωματική και πνευματική άσκηση.

Το να βρισκόμαστε απλά στον ίδιο χώρο με το σκυλάκι μας πολλές φορές δεν βοηθάει ουσιαστικά την κατάσταση.

Αφιερώστε ποιοτικό χρόνο και απασχολήστε το δημιουργικά. Αφήστε κάτω το κινητό σας κλείστε την τηλεόραση και καλέστε το μικρό σας φίλο να έρθει κοντά σας.

Προσπαθήστε να του μάθετε να κάνει πράγματα και επιβραβεύστε το με χάδια και μια μικρή λιχουδιά. Πετάξτε του το μπαλάκι του αφού το βάλετε να κάτσει πρώτα.

Τα σκυλιά έχουν μεγάλη ικανότητα να βρίσκουν πράγματα με την μύτη. Κρύψτε ένα σακουλάκι με ρίγανη, λεβάντα ή οποιοδήποτε μυρωδικό και διδάξτε του να το βρίσκει. Αν δεν ξέρετε τον τρόπο καλέστε στο σπίτι έναν θετικό εκπαιδευτή να σας βοηθήσει.

Με λίγα μαθήματα θα μπορείτε να παίζετε δημιουργικά και να του διδάσκεται καινούργια κολπάκια.

Στο τέλος δώστε του ένα παιχνίδι που θα έχει κρυμμένες λιχουδιές. Υπάρχουν πολλά τέτοια παιχνίδια στο εμπόριο.

Να θυμάστε ότι η άσκηση έξω από το σπίτι είναι σημαντική. Αφήστε ελεύθερο το σκυλί σε ασφαλή χώρο να τρέξει και να παίξει.

Ένα κουρασμένο σκυλί είναι ένα σκυλί με καλή συμπεριφορά. Μην ξεχνάτε ότι τα σκυλιά μαθαίνουν με επιβράβευση και όχι με τιμωρία.

Από τον Γιώργο Κυριακού, θετικό εκπαιδευτή σκύλων, dogtrainspot.com

dog training

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…