ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διήμερο σεμινάριο και για τους τρεις τομείς του IPO με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Ivan Balabanov διοργανώνεται στην Κόρινθο.

Με σχεδόν άριστα ολοκλήρωσε το πρόγραμμα βασικής υπακοής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα IPO ο Γερμανός Knut Fuchs με το Μαλινουά του Nexor vom Brunsbeker Land.

Όταν οι σκυλογονείς μιλούν στα ζώα τους συχνά ο τρόπος τους μοιάζει με εκείνον που μιλάμε στα μωρά. Η μόνη διαφορά είναι ότι ο λόγος δεν είναι τόσο έντονος ή συρτός καθώς σε αντίθεση με τα μωρά οι σκύλοι ότι και να κάνουμε δεν θα μάθουν να μιλούν.

Ξεκίνησε σήμερα και ολοκληρώνεται στις 16 Σεπτεμβρίου το "FCI IPO WORLD CHAMPIONSHIP 2018"στο Lignano Sabbiadoro στην Ιταλία. 

Οδήγηση αγκαλιά με τον σκύλο; Δυστυχώς συμβαίνει και δεν είναι η πρώτη φορά που το είδαμε.

«Έλα να μου το εκπαιδεύσεις!», «Πρέπει να του σπάσεις τον τσαμπουκά», «Μου δάγκωσε το παιδί, χρειάζεται εκπαίδευση», «Ουρεί μέσα στο σπίτι, το έχω τιμωρήσει πολλές φορές, δεν καταλαβαίνει τίποτα»…. Μερικές φράσεις που απεικονίζουν το παρελθόν, δυστυχώς σε μεγάλο βαθμό ακόμα και το παρόν της εκπαίδευσης σκύλων.

Πριν από λίγα χρόνια είχα την τύχη να μένω ακριβώς δίπλα σε ένα πανέμορφο μικρό πάρκο. Ήταν πάντα η πρώτη εικόνα που ήθελα να ξεκινώ την ημέρα μου...λίγα λεπτά ψευδαίσθησης ότι ήμουν μακριά από την γκρίζα πραγματικότητα της τσιμεντούπολης. Κάποιο πρωινό στην εικόνα αυτή ήρθε να προστεθεί η ύπαρξη ενός γέροντα σε ένα παγκάκι με το μικρόσωμο σκύλο του δίπλα του.

Σκόπιμα ή όχι υπάρχει μια στρέβλωση του τι σημαίνει «κυρίαρχος» ή ποιο είναι το προφίλ ενός ηγέτη σε μια αγέλη. Για να ξεκαθαρίσουμε την εικόνα θα ήθελα να γυρίσω πίσω στο χρόνο, τότε που ουδεμία σχέση είχα με την εκπαίδευση του σκύλου, αλλά διατηρούσα ακόμα το προσόν της άγνοιας και της «καθαρής»παρατήρησης όσων συνέβαιναν γύρω μου.

Πολλές φορές ακούμε για σκυλάκια τα οποία έχουν αρκετή ενέργεια την οποία την εκτονώνουνε μέσα στο σπίτι με αποτέλεσμα να γίνονται ενοχλητικά και πολλές φορές να καταστρέφουν έπιπλα καλώδια και ότι άλλο βρεθεί στο δρόμο τους.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…