Πέντε κίνδυνοι στην καθημερινή σας βόλτα

30 July 2018
(0 votes)
Author :  

Για κάποιους είναι ρουτίνα, για άλλους είναι ο χρόνος κατά τον οποίο έρχονται πιο κοντά με τον σκύλο τους, περπατώντας, διασκεδάζοντας και παίζοντας.

Και όμως αυτή η καθημερινότητα μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη για τον τετράποδο σύντροφο μας. Οπότε εμείς θα πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά. Οι πέντε πιο σοβαροί κίνδυνοι είναι:

 1. Γρασίδι
  Σας ακούγετε περίεργο; Δεν είναι. Διότι δεν αποκλείεται πριν εσεις φτάσετε εκεί και ο σκύλος σας αρχίσει να κυλιέται όλος χαρά στο πράσινο χαλί, κάποιος άλλος να έχει μεριμνήσει για την συντήρηση του. Τι σημαίνει όμως αυτό; Χημικά και φυτοφάρμακα που μπορεί να κάνουν καλό στο γρασίδι δεν ενδείκνυνται όμως για τον σκύλο σας ο οποίος ίσως να έχει την τάση να τρώει και χόρτα. Βέβαια αρκεί να ξαπλώσει σε αυτό για να γίνει το κακό. Αν λοιπόν δείτε το δέρμα του ερεθισμένο και εκείνον να ξύνεται μιλήστε άμεσα με τον κτηνίατρό σας μιας και θα χρειαστεί παρέμβαση.
 2. Νερό
  Ειδικά στους καλοκαιρινούς μήνες που διανύουμε, δεν αποκλείεται ο σκύλος σας να θελήσει να ξεδιψάσει. Το μπολάκι στην άκρη του δρόμου ή της πλατείας δεν είναι η καλύτερη λύση. Όχι μόνο γιατί η πρασινίλα που έχει πιάσει μπορεί να αποδειχθεί πολύ τοξική για το ζώο σας. Ούτε γιατί δεν ξέρετε πόσο καιρό είναι εκεί. Σε αυτά προσθέστε ότι δεν ξέρετε πόσα και ποια άλλα ζώα έχουν πιεί από εκεί. Σίγουρα δεν θέλετε να γυρίσετε σπίτι κουβαλώντας μικρόβια που θα ταλαιπωρήσουν τον σκύλο σας.
 3. Τσίχλες
  Μην μπερδεύεστε. Δεν αναφερόμαστε στα πουλιά αλλά σε αυτές που απολαμβάνουμε εμείς. Τσίχλες και καραμέλες λοιπόν είναι πολλές φορές δέλεαρ για τον σκύλο μας αλλά θα πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί λόγω των γλυκαντικών ουσιών που περιέχουν και ειδικά την ξυλιτόλη! Ο κίνδυνος της υπογλυκαιμίας είναι μεγάλος. Ιδανικά επισκεφθείτε άμεσα τον κτηνίατρό σας.
 4. Κουλούρια
  Έχει γίνει σύνηθες σε πλατεία και πάρκα να αφήνουν ψωμιά και κουλούρια για να φάνε κυρίως τα πουλιά. Αυτή η καλή πράξη μπορεί να αποδειχθεί μοιραία για τους σκύλους ειδικά αν πρόκειται για σταφιδόψωμα ή άλλα αρτοποιήματα που περιέχουν ουσίες οι οποίες είναι τοξικές για τον σκύλο σας.
 5. Ο ήλιος
  Μπορεί να το γνωρίζετε, αλλά δεν είναι κακό να το επαναλαμβάνουμε: προσοχή στον ήλιο! Αποφύγετε τις μεγάλες βόλτες κάτω από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο, προτιμήστε να βγαίνετε νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ. Ο ήλιος μπορεί να προκαλέσει θερμοπληξία, ηλίαση αλλά και εγκαύματα.

Φυσικά στα παραπάνω δεν μετράμε τα παράσιτα καθώς θεωρείται δεδομένο πως έχετε λάβει τα μέτρα σας. Θυμάστε πότε εφαρμόσατε τελευταία φορά αμπούλα;

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…