ΣΚΥΛΟΣ

Σας έχει έρθει ποτέ η επιθυμία να πάρετε το σκύλο σας και να πάτε έναν περίπατο μέσα στην πόλη;

Πόσοι από εσάς το έχετε κάνει; Αλλά και πόσοι δεν το έχετε κάνει και για ποιούς λόγους;

Πρώτα από όλα να ξεκαθαρίσουμε ότι μιλάμε για ενα περίπατο-διασκέδαση και όχι για την προγραμματισμένη βόλτα ξαλαφρώματος ή άσκηση.

Πάντα μετά το τέλος των διακοπών όλοι έχουμε πρόβλημα στο να προσαρμοστούμε στους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Όχι μόνο εμείς, αλλά και οι τετράποδοι φίλοι μας.  Η ρουτίνα, οι υποχρεώσεις -επαγγελματικές και προσωπικές- και ο ρυθμός της πόλης για να τα προλάβουμε όλα, μας προσγειώνουν τις περισσότερες φορές απότομα και δυσκολευόμαστε να προσαρμοστούμε τις πρώτες μέρες της επιστροφής μας από τις καλοκαιρινές διακοπές.

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σκύλων χρησιμοποιούν για τη μεταφορά του σκύλου τους το αυτοκίνητό τους για να πάνε εκδρομή, ή διακοπές, ή απλώς να τον έχουν μαζί τους, ή ακόμα και από ανάγκη, όπως είναι η επίσκεψη στον κτηνίατρο. Υπάρχει ένα πολύ μικρό ποσοστό ιδιοκτητών που δεν μετακινούν το σκύλο τους καθόλου, και ακόμα και ο κτηνίατρος έρχεται ο ίδιος στο σπίτι ή στο χώρο του ζώου.

«Μα τον σκύλο στο κλουβί; Να τον φυλακίσω;». Αυτή είναι η πρώτη αντίδραση του άπειρου ιδιοκτήτη σκύλου μόλις ακούσει για την ανάγκη της χρήσης crate. Αυτό στην αρχή διότι πολύ σύντομα τα δεδομένα αλλάζουν και όλοι αντιλαμβάνονται τα οφέλη που προκύπτουν και είναι πολλά με κυρίαρχο την προστασία του ίδιου του ζώου.

Ο κύβος ερρίφθη! Νέο χνουδωτό μέλος θα προστεθεί στην οικογένειά σας.

Θέλετε ένα σκυλί αλλά φαίνεται να έχετε αλλεργική αντίδραση κάθε φορά που βρίσκεστε κοντά; Δεν είστε οι μόνοι! Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κολλέγιο Αλλεργίας, Άσθματος και Ανοσολογίας, περίπου το 10% του πληθυσμού στις ΗΠΑ είναι αλλεργικό στα σκυλιά, προκαλώντας πολλούς υποψήφιους ιδιοκτήτες να αναρωτηθούν: ποια σκυλιά είναι υποαλλεργικά;

Ψάχνετε τις καλύτερες εντολές για να διδάξετε τον σκύλο σας; Παρόλο που το να έχεις εκπαιδευμένο σκύλο δεν είναι το ίδιο με το να έχεις ισορροπημένο σκύλο, η διδασκαλία των βασικών εντολών εκπαίδευσης του σκύλου σου μπορεί να είναι χρήσιμη όταν αντιμετωπίζεις προβλήματα συμπεριφοράς.

Πορδές. Είναι (συνήθως) ένα φυσιολογικό, αν και βρωμερό, μέρος της καθημερινότητας με ένα σκύλο. Δεν είναι κάτι για να ανησυχείτε, αλλά εάν ο σκύλος σας αμολάει συνεχώς βόμβες βρώμας, αξίζει να το κοιτάξετε περαιτέρω.

Δύο ήταν τα χρώματα στους γίγαντες Σνάουτσερ που αναγνώριζε επίσημα η Διεθνής Κυνολογική Ομοσπονδία αλλά πλέον σε αυτά προστίθεται και ένα τρίτο.

Έτσι μετά το αλατοπίπερο και το μαύρο με μαύρο υπομανδύα η φυλή μπορεί να έχει και δείγματα μαύρο ασημί. Το χρώμα υπήρχε στις μινιατούτρες και ήταν θέμα χρόνου να ενταχθεί και στον γίγαντα διεκδικώντας πλέον διαφορετικό CACIB. Με δύο αναγνωρισμένα χρώματα παραμένει το Σνάουτσερ ενώ στις μινιατούρες υπάρχει και το λευκό με λευκό υπομανδύα.  

Η απόφαση ελήφθη στις 25 Μαΐου 2021 μετά από εισήγηση του Γερμανικού Κυνολογικού Ομίλου.

Ακούω συχνά αυτόν τον χαρακτηρισμό. Λυπάμαι που θα σας χαλάσω το όνειρο, όμως δεν υπάρχει ανιδιοτελής αγάπη για έναν σκύλο. Υπάρχει σχέση εξάρτησης (την οποία εμείς έχουμε καλλιεργήσει) που μέσα από αυτή τη διαδικασία προκύπτει η έκφραση χαράς και ικανοποίησης.
 
Ο λόγος που ο σκύλος ως ζώο μας κερδίζει συναισθηματικά είναι που εκδηλώνει στο απόλυτο κάθε του ψυχική κατάσταση.
 
Το ότι χαίρεται που μας βλέπει και δείχνει τόσο ενθουσιασμό, δε σημαίνει πως μας αγαπάει περισσότερο από τους δικούς μας άνθρωπους, αλλά πως ζει για τη στιγμή. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει στο τρόπο αντίδρασης του όταν νιώθει φόβο ή απειλή. Εκδηλώνεται με απόλυτοτητα.
 
Αυτό λοιπόν μας εντυπωσιάζει... Πως είναι δίκαιος και ειλικρινής,θα σου ανταποδώσει ακριβώς αυτό που εισπράττει. Οι άνθρωποι τεινουμε να ζυγίζουμε τα πάντα, να εκδηλώνουμε όσα πρέπει.
 
Ο σκύλος για μένα είναι ευτυχία!! Ίσως να πρέπει κάποιες στιγμές να απομόνωνουμε τη λογική για να ερχόμαστε πιο κοντά στα ένστικτα μας. Εμπιστοσύνη στη φύση μας!!
Page 1 of 4
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…