Οι πέντε κορυφαίες ήρεμες γάτες για παιδιά

26 August 2021
(0 votes)
Author :  
Image by Olya Adamovich from Pixabay

Γνωρίζουμε από μελέτες ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με κατοικίδια ζώα ωφελούνται πολύ. Τείνουν να είναι πιο προσεκτικά και ενσυναίσθητα απέναντι στους ανθρώπους και τα ζώα και πιο εξωστρεφή, με καλύτερες επικοινωνιακές και κοινωνικές δεξιότητες. Οι παρακάτω είναι πέντε φυλές γάτας που είναι γνωστό ότι αλληλεπιδρούν καλά με παιδιά.

 Απλώς θυμηθείτε: Το να φέρετε μια γάτα (ή οποιοδήποτε κατοικίδιο ζώο) στο σπίτι είναι μια μεγάλη απόφαση. Ποτέ μην επιλέγετε μια γάτα μόνο με βάση την εμφάνιση, συναντάτε πάντα τη γάτα ή το γατάκι πριν αποφασίσετε και κάντε πολλές ερωτήσεις στον εκτροφέα ή τον υπάλληλο καταφυγίου.

 

Birman (Βιρμανίας)

Αυτή η φυλή γάτας λατρεύει να αγαπά - τόσο να δίνει όσο και να λαμβάνει. Η Βιρμανίας είναι έξυπνη και πολύ δεκτική στην εκπαίδευση. Ίσως και να μπορέσετε να κάνετε τη Birman σας να περπατήσει με λουρί εάν ξεκινήσετε αρκετά νωρίς. Επίσης υπέρ της Birman: Δεν τρέχει και δεν κρύβεται όταν έρχονται επισκέπτες για παιχνίδι. Μάλιστα, μάλλον θα θελήσει να χαιρετήσει όλους τους καλεσμένους προσωπικά. Ωστόσο, δεν είναι γάτα για ζωηρά παιδιά που θέλουν να παίξουν παιχνίδια με το κατοικίδιο ζώο τους. Αντ 'αυτού, η Birman συνιστάται ιδιαίτερα για να βοηθήσει τα παιδιά να εξασκήσουν τις αναγνωστικές τους ικανότητες διαβάζοντας δυνατά στη γάτα.

Sacred Birman, Cats, Cat, Breed Cat

 

Ragdoll

Ήπια φωνή και απαλή, η Ragdoll απολαμβάνει την προσοχή αλλά δεν θα την απαιτήσει. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο «ψάρεμα με ποντίκι» πριν από το δείπνο ή μια οικογενειακή βόλτα στη γειτονιά (οι Ragdolls τείνουν να δέχονται εύκολα λουρί αν ξεκινήσετε νωρίς) και στη συνέχεια μια χαλαρωτική βραδιά με χάδια καθώς διαβάζουν τα παιδιά σας και κάνουν τις ασκήσεις για το σπίτι.

Cat, Thoroughbred, Ragdoll, Pretty, Animals, Kitten

 

Himalayan

Πιο ενεργή από μια Περσίας και πιο ήσυχη από μια Σιάμ, η Ιμαλαίων πέφτει σε αυτό το εύκολο μέρος όπου ένα βραδινό παιχνίδι με λέιζερ ή «ψάρεμα με ποντίκια» είναι η ένταση της δραστηριότητας που θέλετε, με μεγάλη έμφαση στον ήσυχο, χαλαρωτικό χρόνο. Οι Ιμαλαίων τα πηγαίνουν καλά στην  ζωή στο σπίτι και δίνουν και λαμβάνουν αγάπη σε ίσες ποσότητες. Να είστε προετοιμασμένοι για μια γάτα που θα δεθεί και θα αγαπάει εσάς και τα παιδιά σας για μια ζωή.

Cat, Pet, Animal, Himalayan Cat, Domestic Cat, Feline

 

Maine Coon

Μία από τις πιο αγαπημένες γάτες της Αμερικής, η Maine Coon είναι επίσης μια από τις παλαιότερες γάτες συντροφιάς μας. Δουλεύοντας δίπλα-δίπλα στα οικογενειακά αγροκτήματα των πρώτων εποίκων, η Coon είχε πολύ χρόνο να μας γνωρίσει και να προσαρμοστεί στις ανάγκες μας. Υπομονετική με ζωηρά παιδιά, η Coon θα βοηθήσει να μετριάσει την ζωηρή φύση του παιδιού με την ήρεμη φύση του, ενώ θα φροντίσει το παιδί να εξασκηθεί με παιχνίδια μαζί της.

Cat, Animal, Domestic Animal, Maine Coon, Mainecoon

 

Exotic Shorthair

Η Εξωτική Κοντότριχη θυμίζει την εύκολη, χαλαρή προσωπικότητα της Πέρσικης, χωρίς τις απαιτήσεις της για έντονη περιποίηση. Με ένα ήσυχο "Καλώς ήρθες στο σπίτι" θα χαιρετήσει το παιδί σας στο τέλος της σχολικής ημέρας, η Exotic θα είναι εκεί ως μια ήρεμη παρουσία για να βοηθήσει την οικογένειά σας να χαλαρώσει και να επιστρέψει στην χαλαρή οικογενειακή ζωή. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγος χρόνος παιχνιδιού κάθε βράδυ, και απαλά χάδια.

Cat, Exotic, Shorthair, Pet, Feline, Gray Cat

 

Πηγή:petmd.com

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…