Maine Coon η μεγαλοπρεπής...παρουσίαση απο το εκτροφείο ADRASTIA

29 August 2021
(0 votes)
Author :  
adrastia maine coons

 H αγάπη και ενασχόληση μου με τα ζώα ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία, συνδέοντας όλα τα στάδια της ζωής μου με πολύ όμορφες και γουργουριστές αναμνήσεις.

Οι γάτες Maine Coon μπήκαν στη ζωή μου πολλά χρόνια πριν, ήταν μια εμπειρία που  έμελλε να σηματοδοτήσει την μετέπειτα ζωή μου εώς και σήμερα.

17855396_10211381298861923_5415172417680933984_o.jpeg

Λίγα λόγια για αυτά τα υπέροχα πλάσματα!

Πλάσματα αγέρωχα και αριστοκρατικά, με επιβλητική παρουσία που σου κόβει την ανάσα. Ιδιαίτερα υψηλή νοημοσύνη και συμπεριφορά που θυμίζει πολύ έντονα αυτή του σκύλου, παρά το μεγάλο τους μέγεθος και την τρομακτική τους όψη, είναι απόλυτα αγαθες, άκακες και έχουν έναν πολύ ισορροπημένο και γλυκό χαρακτήρα, πολύ σημαντικό το γεγονός ότι μπορούν να δημιουργήσουν μια άριστη σχέση με μικρά παιδιά!(δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι χρησιμοποιούνται παγκοσμίως ως γάτες θεραπείας για παιδιά με ειδικές ανάγκες).

Ο δεσμός που αναπτύσσουν με τον ιδιοκτήτη τους είναι πολύ ιδιαίτερος και μοναδικός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ένας παθιασμένος έρωτας, μια γάτα που σε ακολουθεί πιστά σε κάθε σου βήμα και γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας σου, λατρεύουν τις βόλτες με το αυτοκίνητο, το νερό (μην απορήσετε εάν τις βρείτε να πλατσουρίζουν συχνά στο μπάνιο ή τη θάλασσα. Η αγάπη τους για το νερό δεν κρύβεται!), το παιχνίδι, ενθουσιάζονται με τους επισκέπτες στο σπίτι, συμβιώνουν άριστα με άλλα κατοικίδια και προσαρμόζονται άψογα με τον χαρακτήρα και τον τρόπο ζωής του ιδιοκτήτη τους, ακούνε το όνομα της και εκπαιδεύονται αρκετά εύκολα.

Κάποιοι από τους λόγους που τις καθιστούν ως ένα εξαιρετικό ζώο συντροφιάς για μικρούς και μεγάλους.

13221301_10208377617451765_3369506628457389963_o.jpeg

Καταγωγή:

Οι γάτες Maine Coon προέρχονται από το Maine των Η.Π.Α. Η ιστορία τους όμως έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σχετίζεται με μία από τις πιο ξακουστές βασίλισσες.

Η αλήθεια για την πραγματική προέλευση της φυλής αυτής καλύπτεται από ένα μεγάλο πέπλο μυστηρίου .Τρεις όμως  είναι οι επικρατέστερες θεωρίες για την καταγωγή τους. 

Η πρώτη θέλει τη βασίλισσα της Γαλλίας Μαρία Αντουανέτα, το 1793, να δραπετεύει από τη Γαλλία παίρνοντας μαζί της τις αγαπημένες της γάτες Turkish Angora. Και μπορεί εκείνη να μην κατάφερε να φτάσει στον προορισμό της, λέγεται όμως ότι οι γάτες βρέθηκαν στο Wiscasset όπου εκεί ζευγάρωσαν με μια τοπική φυλή. Και δημιουργήθηκαν οι Maine Coon.

Η δεύτερη (αν και βιολογικά αδύνατη) υποστηρίζει πως οι Maine Coon προήλθαν από ζευγάρωμα μεταξύ των ημι-άγριων γατών και των ρακούν. Αυτός ο μύθος οφείλεται απλά και μόνο στην εμφάνιση της ουράς τους, μεγάλη και πυκνή όπως και στα ρακούν και στον κοινό χρωματισμό με αυτά.

Η τρίτη θεωρία θέλει την φυλή να δημιουργήθηκε από τη διασταύρωση των παλαιών Ανγκόρα (που έφεραν πιθανών μαζί τους οι ναυτικοί της Νέας Αγγλίας) με τις κοντότριχες τοπικές ράτσες, ή είναι απόγονοι των Γατών Νορβηγικού δάσους που έφεραν μαζί τους οι Βίκινγκς.

27368808_1766644413379692_4554162755952735362_o.jpeg

Γενικά Χαρακτηριστικά

Οι Maine Coon αναπτύσσονται πολύ αργά και φτάνουν στο τελικό τους μέγεθος στα 4 με 5 χρόνια ζωής τους! Γάτες ψηλές με στιβαρά πόδια και ορθογώνιο σώμα, τα αρσενικά ζυγίζουν έως 10-12 κιλά, τα θηλυκά έως 6-7 κιλά! Το τρίχωμά τους είναι ημι μακρύτριχο, απαλό και μεταξένιο με πυκνό υπόστρωμα, σχηματίζει ένα πλούσιο κολάρο γύρω από τον λαιμό τους, με κοντύτερο τρίχωμα στους ώμους και μακρύτερο στην κοιλιά και την ουρά. Όλοι οι χρωματικοί συνδυασμοί είναι αποδεκτοί (με μόνες εξαιρέσεις το σοκολατί, το λιλά και το χρωματισμό των Σιάμ). Το κεφάλι τους είναι σχετικά μεγάλο με τετράγωνο μουσούδι και δυνατό σαγόνι, το προφίλ τους έχει απαλό σπάσιμο που καταλήγει σε ένα στρογγυλεμένο κούτελο. Τα αυτιά τους είναι μεγάλα, τοποθετημένα ψηλά στο κεφάλι τους, με τις χαρακτηριστικές για τη ράτσα Λυνξ τούφες στην κορυφή τους. Τα μάτια τους μεγάλα και εκφραστικά με μια ελαφρώς πλάγια κλίση, σε χρώματα όπως πράσινα, χρυσαφί χάλκινα, και παράταιρα. Κάθε συνδυασμός τριχώματος και ματιών είναι επίσης αποδεκτός.
Η ουρά μεγάλη και φουντωτή, ίση με το μήκος του σώματός τους, αρχίζει από το τέλος των γλουτών και φτάνει μέχρι τους ώμους. Ένα επίσης πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους είναι η πολύ λεπτή σαν ψιθύρισμα φωνή τους που καμία σχέση δεν έχει με το εντυπωσιακό μέγεθος τους.

Υγεία

Θεωρούνται από τις πιο υγιείς και ανθεκτικές γάτες και μπορούν να αντέξουν σε πολύ κρύο κλίμα χάρη στη βόρεια καταγωγή τους. Όπως όμως όλα τα ζώα αλλά και οι άνθρωποι υπάρχει πάντα η πιθανότητα να προσβληθούν από κάποια γενετικά μεταδιδόμενη ασθένεια. Οι πιο γνωστές παθήσεις που συναντάμε στις Maine Coon είναι:

1)Η υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια (HCM) είναι η πιο κοινή μορφή καρδιακής νόσου στις γάτες. Οι ερευνητές έχουν αναπτύξει ένα γενετικό (DNA) τεστ που επιτρέπει στους εκτροφείς της φυλης να ελέγχουν τους γεννήτορες . Επίσης πέρα από το τεστ DNA υποβάλλονται και σε υπερηχολογικο έλεγχο καρδιάς κάθε 2-3 χρόνια.

2)Η μυϊκή ατροφία της σπονδυλικής στήλης (SMA) προκαλείται από την νέκρωση των νευρώνων του νωτιαίου μυελού που ενεργοποιούν τους σκελετικούς μύες του κορμού και των άκρων, οδηγώντας σε μυϊκή ατροφία και εκφυλισμό. Η ασθένεια δεν προκαλεί πόνο και οι γάτες μπορούν να ζήσουν μια κατά τα άλλα φυσιολογική ζωή. Υπάρχει διαθέσιμο τεστ DNA για τον εντοπισμό φορέων ή για τη διάγνωση πιθανώς προσβεβλημένων γατών. Η εκτροφή με αρνητικούς γεννήτορες θεωρείται η πιο ασφαλής και ηθική μέθοδος αποφυγής της ασθένειας.

Οι γάτες του εκτροφείου μας εξετάζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από τους κτηνιάτρους μας. Υποβάλλονται σε υπερηχολογικό έλεγχο καρδιάς και λοιπόν ζωτικών οργάνων κάθε 1,5 - 2 χρόνια. Όλες τους είναι γονιδιακά αρνητικές σε γενετικές παθήσεις της Φυλής. Oι λευκές γάτες που χρησιμοποιούνται στο πρόγραμμα εκτροφής μας είναι εξετασμένες με 100% επιτυχία στο τεστ ακοής που υποβάλλονται (Baer Test).

LAGOS.jpg

Λίγα λόγια για εμάς

Το εκτροφείο μας εδρεύει στα βόρεια προάστια της Αθήνας και ουσιαστικά είναι το σπίτι μας. Οι γάτες μας ζουν ελεύθερες μέσα στο σπίτι και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, είναι τα κατοικίδια μας. Όταν εκείνες θελήσουν να απολαύσουν τον ήλιο και τον καθαρό αέρα, έχουν άμεση πρόσβαση στους ειδικά διαμορφωμένους και απολύτως ασφαλείς εξωτερικούς χώρους που έχουμε δημιουργήσει αποκλειστικά για εκείνες στον καταπράσινο κήπο μας.

Για εμάς η εκτροφή είναι και θα παραμείνει για πάντα ένα χόμπι, το οποίο πηγάζει από την τεράστια αγάπη μας για τις γάτες γενικότερα και το πάθος μας για αυτή την υπέροχη φυλή ειδικότερα. 

Γι’ αυτόν τον λόγο ο αριθμός των εκτροφικών μας ζώων είναι μικρός έτσι ώστε να είμαστε πάντα σε θέση να παρέχουμε την απαραίτητη φροντίδα και προσοχή σε κάθε ένα από αυτά. Σκοπός μας είναι να συμβιώνουν αρμονικά με εμάς αλλά και μεταξύ τους, διασφαλίζοντας έτσι την ψυχική και σωματική τους υγεία κάτι το οποίο είναι ίσως και το πιο σημαντικό κομμάτι για την ομαλή λειτουργία ενός εκτροφείου. 

232177193_10223654449603021_3740357235742616429_n.jpeg

Ποιές είναι οι γάτες μας

Οι εκτροφικές μας γάτες έχουν επιλεχθεί μια προς μια, ύστερα από πολύ προσεκτική μελέτη χρόνων και προέρχονται από τα παλαιότερα και διασημότερα εκτροφεία Ευρώπης και Αμερικής, από εξετασμένους γεννήτορες πληρώντας στον ύψιστο βαθμό τα κριτήρια μορφολογίας της Φυλής. Λαμβάνουμε με τις γάτες μας μέρος ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε διεθνείς αλλά και παγκόσμιες εκθέσεις μορφολογίας γάτας αποσπώντας συνεχώς σημαντικά βραβεία και διακρίσεις. Γάτες εκτροφής μας ζουν σε Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Αγγλία, Ισπανία, Πολωνία, Τσεχία, Λιθουανία, Ουγγαρία, Βέλγιο, Ολλανδία, Νέα Υόρκη και Μαϊάμι.

Μοναδικός μας στόχος είναι οι γάτες που εκτρέφουμε να είναι υγιείς, γεροδεμενες πληρώντας στον μέγιστο δυνατό βαθμό τα μορφολογικά πρότυπα της φυλής και παράλληλα να έχουν έναν απολύτως γλυκό και ισορροπημένο χαρακτήρα.

 

ADRASTIA MAINE COONS

Υπεύθυνος Εκτροφείου: Αναστασία Παπαδοπούλου

http://www.adrastiacoons.com

Comment

 • Cherri Karro Cherri Karro Sunday, 29 August 2021

  Gamings are a form of entertainment that attract many individuals. The games are made to be tough, but additionally fun. Hack games is a term that is utilized to describe the process of modifying a video game in order for it to have an advantage or manipulate the system. Hack video games can be done for various factors, consisting of personal enjoyment as well as revenue.

 • Sonya Owolabi Sonya Owolabi Sunday, 29 August 2021

  Gamings are a kind of enjoyment that appeals to lots of people. The video games are created to be tough, however likewise enjoyable. Hack games is a term that is used to refer to the procedure of changing a video game in order for it to have a benefit or make use of the system. Hack games can be done for various factors, including personal pleasure and also earnings.

 • ots ots Sunday, 29 August 2021

  OTS List. One of the largest Open Tibia server bases from around the world. The list was created to make it easier for the owners of OTS to advertise, and thus to win players. Adding a server is completely free, and it brings the expected results - an increase in the number of online players. The website has a very friendly search engine, thanks to which you will find a server for yourself. https://otserverlist.me

 • HillBiomy HillBiomy Sunday, 29 August 2021

  darknet marketplace tor markets 2022

 • HillBiomy HillBiomy Sunday, 29 August 2021

  dark market best darknet markets

 • HillBiomy HillBiomy Sunday, 29 August 2021

  tor markets links darknet market links

 • HillBiomy HillBiomy Sunday, 29 August 2021

  tor markets dark web market

 • talesof travel talesof travel Sunday, 29 August 2021

  I have read so many posts on the topic of the blogger lovers except this article is in fact a good paragraph, keep it up.

 • AlexSMSt AlexSMSt Sunday, 29 August 2021

  https://sites.google.com/view/parenting-children

 • Turkish Citizenship Lawyer Turkish Citizenship Lawyer Sunday, 29 August 2021

  I am not certain where you're getting your information, however great topic.

  I needs to spend some time studying more or figuring out
  more. Thanks for excellent info I was searching for this information for my mission.

Leave your comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…