ΓΑΤΑ

Πρακτικά είναι σχεδόν ειρωνικό να γράφω αυτό το άρθρο λίγες ημέρες πριν την παγκόσμια ημέρα ζώων, από το 1931 που γράφτηκε το μανιφέστο υπέρ των ζώων προκειμένου οι περιβαλλοντολόγοι να ευαισθητοποιήσουν την ανθρωπότητα ώστε να  είναι ευσπλαχνικοί απέναντι στα ζώα.

Οι γάτες είναι τρυφερά ζωάκια που εύκολα προσαρμόζονται στη ζωή σ’ ένα διαμέρισμα δεν απαιτούν πολύ χώρο ούτε πολλές ώρες ενασχόλησης του ιδιοκτήτη τους και δεν απαιτούν εξωτερικές ώρες απασχόλησης σε περιπάτους και βόλτες.

Γάτες. Είναι όλες το ίδιο; Τι τις διαφοροποιεί; Και ποια φυλή ταιριάζει καλύτερα στον χαρακτήρα μας; Σίγουρα δεν μπορούμε να απαντήσουμε σε όλα αυτά αλλά ο Ignacio Vidorreta, εκτροφέας περσικής γάτας από την Ισπανία προσπάθησε να μας λύσει κάποιες απορίες. Το κυριότερο, να μας συστήσει την ξεχωριστή φυλή με την οποία εκείνος ασχολείται.

Αν και οι cat-lovers δεν χρειάζονται καμία επιβεβαίωση, οι επιστήμονες έρχονται να αποδείξουν ότι οι γάτες μπορεί να συμβάλλουν στην ψυχική και σωματική υγεία των κηδεμόνων τους.

Όσοι αγαπούν τις γάτες πάντα ενθουσιάζονται από τις κατάλευκες του είδους που, όμως, τα μάτια τους έχουν διαφορετικό χρώμα. Εκείνο που συνήθως αγνοούν ότι αυτές οι γάτες -συνήθως με ένα πράσινο/μπλε και ένα καφέ γάτι είναι γονιδιακά καταδικασμένες...

Αν δυσκολεύεστε και εσείς να καταλάβετε την γάτα σας, μην νιώθετε άσχημα. Αν πάλι είστε από εκείνους που έχετε κώδικα επικοινωνίας, είστε πραγματικά τυχεροί.

Το φανταζόσασταν, το βλέπατε εν μέρει αλλά τώρα ήρθε η επιστήμη να το επιβεβαιώσει. Η Ψιψίνα που σας τρίβεται και γουργουρίζει, κατά βάθος είναι μια πραγματική τίγρης!

Τούτο το άρθρο, το σκέφτομαι μήνες… Ελπίζω μετά τη δημοσίευση του, να μη χρειαστώ σωματοφύλακες... Προερχόμενη από τον κόσμο των εκτροφέων σκύλου, που σε γενικές γραμμές οι εκτροφείς γνωρίζουν τι και πως κάνουν εκτροφή, μελετούν pedigree, γίνεται σωστός προγεννητικός έλεγχος και σε πολλές φυλές έλεγχος χαρακτήρα, στον κόσμο της γάτας τα πράγματα είναι επιεικώς, χύμα στο κύμα.

Στο παραπάνω βίντεο ο Δρ Uri Burstyn δείχνει τον ιδανικό τρόπο για να μεταφέρει κανείς μια γάτα χωρίς να την στρεσάρει και να την κάνει να νιώθει φόβο.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…