Στην Οίτη γράφτηκε κυνοφιλική ιστορία

03 October 2018
(0 votes)
Author :  

Ήταν και αυτή μια από τις κυνοφιλικές εκδηλώσεις που θα μείνουν για πάντα στην μνήμη και τις ιστορικές σελίδες της ελληνικής κυνοφιλίας.

Οι Αγώνες Ιχνηλατών του Κυνοφιλικού Ομίλου Λαμίας που διοργανώθηκαν στην Οίτη με την υποστήριξη του Κυνοφιλικού Ομίλου Φωκίδος, της Ομάδας Εκπαίδευσης Λαγοκυνηγών και του Κυνηγετικού Συλλόγου Λαμίας… Είναι οι Αγώνες θα πάρουν την θέση τους δίπλα σε άλλες ιστορικές πρωτιές όπως ήταν η πρώτη επίσημη  έκθεση του ΚΟΕ το μακρινό 1991, όπως οι πρώτοι αγώνες του ΟΚΑΔΕ, του ΟΦΕΙ και άλλων Κυνοφιλικών Ομίλων.

Βράβευση των νικητών…

Όμως αυτοί οι αγώνες είχαν να αντιμετωπίσουν τεράστιες δυσκολίες μέχρι να φτάσει η ώρα που θα λυνόταν ο πρώτος σκύλος. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αποδείχτηκε ότι ήταν οι ακραίες καιρικές συνθήκες μια και η διεξαγωγή των διήμερων Αγώνων συνέπεσε με το πέρασμα του ΄΄Ζορμπά΄΄ που έφερε μαζί του πολλές καταστροφές από όπου πέρασε. Η πυκνή ομίχλη, η συνεχής βροχόπτωση και οι κατά διαστήματα ισχυροί άνεμοι  δυσκόλεψαν πολύ την κατάσταση την πρώτη ημέρα ενώ ακόμα και η πρόσβαση στον τόπο διεξαγωγής αποδείχτηκε, σε κάποιες περιπτώσεις, ελαφρώς προβληματική.

Προβληματισμός πριν την έναρξη…

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε σύσκεψη  μεταξύ των κριτών αν θα έπρεπε να ξεκινήσει ή να ακυρωθεί ο αγώνας. Παρά την έντονη επιμονή του κ Αθανασίου Γκόπη να  μην διεξαχθεί ο αγώνας η …πλειοψηφία των άλλων δυο κριτών, Νίκου Φωτακόπουλου και Θανάση Παπαγεωργίου, αποφάσισε την διεξαγωγή τους. Τελικά από τα τρία τερέν που είχαν οριστεί με τους τρεις προαναφερθέντες κριτές  δεν ξεκίνησε το τερέν του κ Γκόπη μια και οι κυναγωγοί που είχαν κληρωθεί να ΄΄τρέξουν΄΄ σε αυτό δεν θέλησαν να παρουσιάσουν τα σκυλιά τους. Τους φόβισε το άγνωστο τοπίο με την επικρατούσα ομίχλη και ίσως ο φόβος των …λύκων.

Άφαντοι οι λύκοι παρόντες οι λαγοί!

Εδω αξίζει  να σημειώσουμε ότι υπήρξε μια αδικαιολόγητη φημολογία και άστοχή  παραπληροφόρηση η οποία προηγήθηκε των αγώνων για την δήθεν ύπαρξη πολλών λύκων στην περιοχή που κατασπαράσσουν τα πάντα. Τίποτα ψευδέστερον! Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν λύκοι στην Οίτη, όπως υπάρχουν πλέον παντού στη ηπειρωτική Ελλάδα. Όμως, όπως άλλωστε αποδείχτηκε, ο κίνδυνος και οι πιθανότητες να υπάρξει κάποιο πρόβλημα από τους λύκους ήταν ισόποσος με οποιοδήποτε άλλο λαγοτόπι της Ελλάδος. Ελάχιστος και σχεδόν μηδαμινός αν επικαλεστούμε  τους κανόνες της στατιστικής επιστήμης. Τελικά λύκους δεν είχαμε… Είχαμε όμως υπερεπάρκεια λαγών για την διεξαγωγή των αγώνων!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…