Κανείς δεν σώπασε: Μια απαραίτητη διευκρίνιση για την άτυχη Σούγκαρ

19 October 2018
(0 votes)
Author :  

Κοιτούν το δάχτυλο και χάνουν το δάσος ορισμένοι σε ότι αφορά την υπόθεση της άτυχης Σούγκαρ.

Πρόκειται για την σκυλίτσα που χάθηκε όταν η ομάδα Ημιαδεσποτάκια Αττική την εμπιστευθηκε στα χέρια "εκπαιδευτή". Όταν έγινε γνωστό πως πρωτόδικα (έγινε  έφεση) ο δράστης καταδικάστηκε, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που βρήκαν ευκαιρία να κατηγορήσουν την ομάδα για αμέλεια υποστηρίζοντας ότι δεν έπρεπε να μεινει μόνη της η Σούγκαρ στο εκπαιδευτικο κεντρο και άλλα ευφάνταστα. 

Η Ομάδα διευκρινίζει πως "η σκυλίτσα ήταν αδέσποτη και φοβική. Δεν πλησίαζε άνθρωπο. Περιθάλπηκε με ειδικό εργαλείο. Αφού περιθάλπτηκε έκανε τα απαραίτητα ιατρικά,εμβόλιο, στείρωση, καταχώρηση ηλεκτρονικής ταυτότητας και μεταφέρθηκε στην αυλή ζωόφιλου. Έπειτα όταν επρόκειτο να υιοθετηθεί πήγε στο εν λόγω εκπαιδευτικό κέντρο στα Σπάτα, το οποίο ήταν συστημένο από ζωοφιλικό σωματείο(με αριθμό έγκρισης)!Η σκυλίτσα ήταν φοβική,δεν πλησίαζε, άρα δεν ήταν εφικτό στην εκπαίδευση να ήταν παρών ο ιδιοκτήτης ή κάποιος ζωόφιλος καθώς διέμενε στο εκπαιδευτικό κέντρο αφού μιλάμε για ένα φοβικό σκυλάκι που δεν ήξερε καν να περπατά στο λουρί κι ένας μη ειδικός δε θα μπορούσε να κάνει πολλά αφού το ζωάκι ήθελε ειδική-επαγγελματική μεταχείριση. Επίσης, το σπιτικό που το υιοθέτησε δεν είχε αμάξι κι έμενε/μένει στα νότια προάστια, πράγμα που καθιστούσε δύσκολη την παρουσία στη διάρκεια της εκπαίδευσης.

Πήγε λοιπόν για εκπαίδευση για να μάθει να περπατά στο λουρί, να είναι ήρεμη στο αμάξι, τα πολύ απλά πράγματα. Κι έγινε ότι έγινε. Συνηθίζεται σε σκυλάκια που είναι πρώην αδέσποτα κι είναι ακοινώνητα και φοβικά να μένουν για μερικό καιρό σε εκπαιδευτικό κέντρο. Η ομάδα μας, Ημιαδεσποτάκια Αττική καθώς έχει περιθάλψει αρκετές φορές σκυλάκια σαν τη Σούγκαρ, φοβικά και μη κοινωνικοποιημένα, τα άφηνε για μερικό καιρό στα 3 εκπαιδευτικά κέντρα που συνεργάζεται, τα οποία είναι νόμιμα κι από εκπαιδευτές που έχουν αποφοιτήσει από κρατικά αναγνωρισμένες Σχολές.

Στην περίπτωση της Σούγκαρ οι 3 εκπαιδευτές -συνεργασίας ήταν γεμάτοι κι έτσι έγινε επικοινωνία με το εν λόγω εκπαιδευτικό κέντρο στα Σπάτα κι έτσι η σκυλίτσα μεταφέρθηκε εκεί. Δυστυχώς, στον εν λόγω εκπαιδευτή στα Σπάτα που πήγε η Σούγκαρ έγινε ότι έγινε και καθώς στο θέμα δε σώπασε κανείς, το θέμα κινήθηκε νομικά-δικαστικά. Ούτε το σπιτικό που ανέλαβε τη Σούγκαρ σώπασε, ούτε ο κτηνίατρος που έκανε τη νεκροτομή, ούτε τα μέλη του Ημιαδεσποτάκια Αττική, έτσι το θέμα κινήθηκε νομικά-δικαστικά".

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…