Αυστηροί κανόνες και απαγορεύσεις για την εκτροφή στη Σκωτία

01 October 2018
(0 votes)
Author :  

Εκτός νόμου τίθεται η εκτροφή μιας σειράς φυλών και γατών στην Σκωτία λόγω της αλλαγής της νομοθεσίας με στόχο να προστατέψουν τα ζώα.

 

Πρόκειται για τις φυλές εκείνες οι οποίες εκτρέφονται με τέτοιο τρόπο ώστε να αναδεικνύουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά σε βάρος όμως της υγείας των ζώων.

Η απαγόρευση αφορά εκτός των σκύλων και των γατών και τα κουνέλια. Ήδη εκδόθηκε εγκύκλιος για να προσαρμοστούν όσοι το επιθυμούν στους νέους κανονισμούς. Σύμφωνα με αυτούς θα απαγορεύεται η εκτροφή εκείνη που έχει ως αποτέλεσμα απογόνους με ζητήματα υγείας λόγω της ανθρώπινης παρέμβασης.

Τα τελευταία χρόνια και στη Σκωτία όπως παγκοσμίως έχει αυξηθεί η απαίτηση για ζώα με χαρακτηριστικά όπως πιο κοντά ρύγχη, προβεβλημένους οφθαλμούς και μακριά αυτιά... Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ζώα με ακραία χαρακτηριστικά αλλά και γενετικές παθήσεις που μπορούν να επηρεάσουν μελλοντικά την υγεία και κατά συνέπεια την ευζωία τους.

Στους σκύλους μεταξύ των φυλών που παρουσιάζονται προβλήματα είναι

  • Τα μπουλντόγκ και τα παγκ: τόσο τα γαλλικά όσο και το αγγλικό μπούλντογκ (αλλά και τα παγκ) αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στο αναπνευστικό τους λόγω στενών ρουθουνιών τα οποία έχουν συμπιεστεί, τους κοντόχοντρους λαιμούς μαζί με την παχυσαρκία που έχει γίνει σύνηθες φαινόμενο σε όλες τις φυλές
  • Τα κάβαλιερ κινγκ τσαρλς σπάνιελ τα οποία εκτρέφονται με αφύσικα μικρά κρανία που συμπιέζουν τον εγκέφαλο και επηρεάζουν και την σπονδυλική στήλη.

Η ιδιαίτερη εμφάνιση τα έχει κάνει αγαπημένες φυλές σε διασημότητες από τις οποίες στην συνέχεια παρασύρεται ο μέσος ιδιοκτήτης.

Στόχος της μεταρρύθμισης είναι ζώα που να απολαμβάνουν μια φυσιολογική ζωή και να συμπεριφέρονται φυσιολογικά χωρίς να αντιμετωπίζουν ζητήματα υγείας. Παράλληλα καταγράφεται μεγάλη ζήτηση σε φυλές που χαρακτηρίζονται «νέες» ή «designer breeds».

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι η νέα νομοθεσία να τεθεί σε ισχύ το συντομότερο δυνατόν...

fb icon 1

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…