Έχασε τα πρωτεία το λάμπραντορ στη Βρετανία

30 September 2018
(0 votes)
Author :  

Ανακατατάξεις στη λίστα με τα πιο επιθυμητά σκυλιά αλλά και τα πιο δημοφιλή στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην κορυφή της λίστας των σκύλων που θα ήθελαν να έχουν οι Βρετανοί είναι το Λαγωνικό του Αφγανιστάν καταγράφοντας μάλιστα μια αύξηση της τάξεως του 140% τα τελευταία δύο χρόνια με την αιτία να βρίσκεται σε βίντεο στο youtube το 2016 τα οποία ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο κοινοποιήσεις.

Εκπρόσωπος του κυνολογικού ομίλου σχολίασε πως η δημοφιλία των φυλών αλλάζει μέσα στο χρόνο. Ο όμιλος έχει καταγράψει αύξηση στο Λαγωνικό του Αφγανιστάν, το Airedale, το γουίπετ, τα μαλτίζ και το Ούγκρικο βίζλα από το 2016.

«Η δημοφιλία επηρεάζεται από διαφορετικούς παράγοντες. Τα μίντια αλλά και οι επιλογές των διασήμων οδηγούν το κοινό προς μία κατεύθυνση ενώ σε άλλες περιπτώσεις κάποιες φυλές ταυτίζονται με συγκεκριμένο τρόπο ζωής» εξηγεί.

Και ενώ τα Λαγωνικά του Αφγανιστάν αποκτούν δημοφιλία, τα Δαλματίας έχουν απολέσει 86% στην κατοχή.

Τα Λαγωνικά του Αφγανιστάν είναι μια αρχαία φυλή που εντυπωσιάζει με το παρουσιαστικό της και το πυκνό μεταξένιο τρίχωμα του. Έγιναν δημοφιλή μεταξύ των καλλιτεχνών των ηθοποιών και των τραγουδιστών με τον Σαλβαδόρ Νταλί και την Μαριάν Φέιθφουλ να είναι ιδιοκτήτες της φυλής. Παρόλα αυτά παραμένει μια σχετικά σπάνια φυλή στη χώρα ενώ στις δημοσκοπήσεις συγκαταλέγονται μεταξύ των λιγότερο έξυπνων φυλών.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ομίλου, για πρώτη φορά στην ιστορία τα Λάμπραντορ έχασαν τα πρωτεία ως τα πιο δημοφιλή σκυλιά από τα Γαλλικά Μπούλντογκ!

Τέλος τις μεγαλύτερες απώλειες σε ποσοστά ιδιοκτησίας έκτος των Δαλματίας έχουν ο Ροδεσιανός Ρίτζμπακ, τα ντάτσχουντ, το θιβετιανό σπάνιελ, το Ιρλανδικό Σέττερ και το Ροτβάιλερ.  

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…