Στο κρεβάτι με το κατοικίδιο: Οφέλη και συνέπειες

28 September 2018
(0 votes)
Author :  

Ο καιρός ψύχρανε, κάτι λόγω του Ξενοφώντα κάτι λόγω του Ζορμπά, κυρίως όμως λόγω του Οκτώβρη που καλωσορίζουμε την Δευτέρα.

Και δεν υπάρχει καλύτερη συντροφιά για τα παγωμένα απογεύματα του χειμώνα από τους τετράποδους φίλους μας. Οπότε γεννάται πάλι το γνωστό ερώτημα: έχουν θέση τα κατοικίδια μας στην κρεβατοκάμαρα μας και πολύ περισσότερο στο κρεβάτι μας;

Εκείνοι που γνωρίζουν καλύτερα υποστηρίζουν πως αν εσείς το απολαμβάνετε και κοιμάστε καλά τότε αξιοποιήστε τα και ως… θερμοφόρα. Φυσικά θα πρέπει να λαμβάνετε πολύ σοβαρά υπόψη σας ζητήματα καθαριότητας και ποτέ δεν θα πρέπει να θυσιάζετε την ποιότητα του ύπνου σας. Αλλά ας τα  πάρουμε όλα με την σειρά:

Ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός εκείνων που αγαπούν να είναι αγκαλιά με το ζώο τους είτε στο κρεβάτι είτε στον καναπέ. Στις ΗΠΑ ακόμα και μεταξύ των επαγγελματιών του χώρου το 75% δηλώνει πως μοιράζεται το κρεβάτι του. Όσα και να είναι όμως τα θετικά μιας τέτοιας επιλογής, υπάρχει ένα τεράστιο αρνητικό: οι γονείς γνωρίζουν πολύ καλά πως είναι να κοιμόνται με τα μικρά παιδιά τους στο ίδιο κρεβάτι. Εκείνα απολαμβάνουν την ασφάλεια αλλά οι γονείς δεν κλείνουν μάτι. Κάπως έτσι είναι και με τα ζώα. Αν λοιπόν εσείς νιώσετε στο ελάχιστο ότι το ζώο σας διαταράσσει τον ύπνο σας, τότε μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε.

Πέρα όμως από το αντικειμενικό αυτό πρόβλημα, μια πρόσφατη έρευνα αποκαλύπτει πως το 41% των συμμετεχόντων που κοιμόνται με τα ζώα τους θεωρούν ότι επωφελούνται από αυτό. Ένιωθαν πιο ασφαλείς, ήρεμοι και χαλαροί και μόνο που το ζώο βρισκόταν κοντά τους.

Μάλιστα από τα ευρήματα της έρευνας προκύπτει πως ίσως το κατοικίδιο σας να είναι η απάντηση στον ταραγμένο ύπνο του παιδιού σας! Αφήστε τα να κοιμόνται μαζί και αποφύγετε τις φωνές και τα κλάματα μέσα στην νύχτα.

Φυσικά δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε άλλο ένα σημαντικό όφελος: οι εκπαιδευτές λένε πως ο σκύλος δεν σε προστατεύει από την αυλή ούτε από το μπαλκόνι αλλά μόνο αν είναι μέσα στο σπίτι. Πόσο λοιπόν αν είναι και μέσα στην κρεβατοκάμαρα! Θα μπορέσει να σας προειδοποιήσει και να σας προστατέψει αν συμβεί το κακό.

Η επιλογή αυτή θα ενισχύσει και το δέσιμο σας με το ζώο σας!

Το κακό είναι πως ειδικά οι γάτες μόλις βαρεθούν ή πεινάσουν θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά να σας ξυπνήσουν. Αν μπορείτε να αντιμετωπίσετε την ιδιαιτερότητα αυτή τότε προχωρήστε. Φυσικά και οι σκύλοι ξυπνούν αρκετές φορές μέσα στην νύχτα και μπορεί να κάνουν φασαρία.

Όσον αφορά τα θέματα υγείας μην σας απασχολεί: φροντίστε για την καθαριότητα του ζώου σας και την καλή του υγεία και δεν έχετε να φοβηθείτε κάτι.

Για το τέλος: αν δεν είστε σίγουροι για αυτό που θα κάνετε, τότε μην το κάνετε καθόλου! Αν το κατοικίδιο μπει στο δωμάτιο σας τότε θα το θεωρήσει σχεδόν δικαίωμα του. Σίγουρα δεν θέλετε ένα ζώο έξω από την πόρτα σας να κλαίει αν εσείς αλλάξετε γνώμη…

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…