Βδέλλες παραλίγο να σκοτώσουν σκύλο

13 September 2018
(0 votes)
Author :  

Ένα πρωτόγνωρο περιστατικό κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν χθες οι κτηνίατροι που συνεργάζονται με το καταφύγιο ζώων του «Save a Greek Stray» στον Ωρωπό Αττικής καθώς σ’ έναν αδέσποτο σκύλο, νεαρής ηλικίας ο οποίος μεταφέρθηκε για στείρωση, βρήκαν τυχαία δύο βδέλλες μέσα στο στόμα του.

 

Το ζώο, που είναι νεαρής ηλικίας, όπως θα δείτε και από το χρώμα των ούλων του είχε υποστεί κυριολεκτικά αφαίμαξη από τις βδέλλες, γι’ αυτό και μετά την αφαίρεση των δύο μεταφέρθηκε σε κτηνιατρική κλινική για περαιτέρω εξέταση καθώς είναι πιθανό να υπήρχαν και άλλες στον οισοφάγο του. Ενώ ξεκίνησε και θεραπεία για την αναιμία.

Η βδέλλα (Hirudinea) είναι είδος σκουληκιού, το οποίο ζει σε έλη, σε λίμνες και στο νερό. Ανήκει στην οικογένεια των γναθοβδελλιδών. Το στόμα της διαθέτει τρεις σειρές από δόντια με τα οποία κολλά στο δέρμα του ανθρώπου ή του ζώου και ρουφά αίμα, με το οποίο και τρέφεται. Το αίμα που ρουφάει μπορεί να είναι και 5 φορές περισσότερο από τον όγκο του σώματός της.

ΠΗΓΗ

 

fb icon 1

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…