Αυτο το βίντεο πρέπει να το δείτε! Το άδοξο τέλος της Λίλυ

10 September 2018
(0 votes)
Author :  

"Προσέξτε από που θα πάρετε το σκυλάκι σας για να μην το κλάψετε πρόωρα". Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει η Ένωση για την διατήρηση των εγκαταλελειμένων ζώων της Τσεχίας. Με ένα συγκινητικό βίντεο δείχνει πόσο γρήγορα η χαρά μπορεί να μετατραπεί σε λύπη. 

Στο βίντεο πρωταγωνιστεί ένα κοριτσάκι στα γενέθλια του οποίου οι γονείς του του προσφέρουν ως δώρο ένα μικρό κουτάβι, την Λίλυ. Πολύ σύντομα όμως η χαρά δίνει την θέση της στο θρήνο μιας και η Λίλυ πεθαίνει. Αιτία, σύμφωνα με την εισηγήτρια, το γεγονός πως έφυγε από την μαμά της πολύ μικρή. 

"Να προσέχετε από που αγοράζετε το ζώο σας. Να ελέγχετε την μαμά, τα χαρτιά και τις συνθήκες. Να τα βλέπετε" συμβουλεύει η αφηγήτρια ενώ ο θεατής μεταφέρεται σε έναν σκοτεινό χώρο όπου σκυλιά σε κλουβιά χρησιμοποιούνται ως παραγωγικές μηχανές με μόνο στόχο το κέρδος. 

Να σημειώσουμε πως στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται το μωρό να αποχωριστεί την μητέρα πριν τους δύο μήνες. Δυστυχώς όμως ο νόμος δεν έχει δικλείδες ασφαλείας ενώ η ανεξέλεγκτη πώληση μέσω καταστημάτων έχει πολλές φορές ως αποτέλεσμα πολύ νεαρά ζώα, άρρωστα κάποια από αυτά, να ταξιδεύουν σε ακατάλληλες συνθήκες. Απλά για να γεμίσουν τις προθήκες κάποιου καταστήματος και να ικανοποιήσουν την παρορμητική αγορά. 

Όπως μας ενημέρωσε η Ένωση, σύντομα το βίντεο θα είναι και στα αγγλικά. Μέχρι τότε παρακολουθήστε το με τα μάτια της ψυχής. 

 

 

 

* Ευχαριστούμε την Helena Protopapa για την βοήθεια στην μεταφραση - απόδοση

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…