Ο σκύλος δεν είναι προέκταση του ανδρισμού σου!

07 August 2018
(0 votes)
Author :  

Το 80% των αντρών ζητάει έναν δυνατό και μεγαλόσωμο σκύλο. “Είναι θέμα πρεστίζ” υποστηρίζει ο εκπαιδευτής και εκτροφέας σκύλων Κώστας Κωνσταντάκης.

Όσο πιο μεγάλος είναι ο σκύλος, τόσο καλύτερα αισθάνεται το αφεντικό του. Είναι θέμα υπαρξιακό, κάτι σαν το αυτοκίνητο ή τα ρούχα που επιδεικνύουν και αποδεικνύουν ότι το αρσενικό έχει δύναμη, ισχυρή εικόνα και κάποιου είδους εξουσία προκειμένου να επιβληθεί στους γύρω του ή να γοητεύσει τις γυναίκες.

Αυτού του είδους οι ιδιοκτήτες, που επιλέγουν ένα σκύλο για να φανούν, είναι οι ίδιοι που μετά από λίγο καιρό θα τον εγκαταλείψουν. Ευτυχώς, τώρα πια, ο αριθμός των ανθρώπων που κάνει κάτι τέτοιο έχει μειωθεί αισθητά. “Η σημερινή εποχή έχει τις δικές της επιλογές σε σχέση με αυτό που ζητάνε οι άντρες όταν ψάχνουν το ιδανικό τετράποδο ταίρι. Πρώτη επιλογή είναι το Κάνε Κόρσο, δεύτερο έρχεται το Ντόγκο Αρτζεντίνο, τρίτο το Ντόγκο Κανάριο και ακολουθούν τα Ροτβάιλερ, τα Ντόπερμαν, ο Βελγικός και ο Γερμανικός Ποιμενικός, αλλά και τα Μαλινουά”, υποστηρίζει ο κύριος Κωνσταντάκης στο oneman.gr. Από την άλλη πλευρά, το 25% των αντρών επιλέγει και βάζει στην ζωή και το σπίτι του ένα μικρόσωμο σκυλάκι. Αυτοί είναι μάλλον οι πιο συνειδητοποιημένοι ιδιοκτήτες, αφού το μόνο που ζητάνε -σε πρώτη φάση- είναι αγάπη, συντροφιά και χάδια από τον 'φιλαράκο' τους.

Δυστυχώς το φαινόμενο είναι συχνό. Αυτοί που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τον ανδρισμό τους, άλλοι δικαιολογημένοι άλλοι από κόμπλεξ, προσπαθούν να το καλύψουν με έναν μεγαλόσωμο και ιδανικά επιθετικό σκύλο. "Να κάνει γρρρρ ρε παιδί μου" όπως πολλάκις έχει ειπωθεί. Είναι ακριβώς εκείνοι που αδυνατούν να αντιληφθούν τις ανάγκες που έχει ένα μεγάλο ζώο σε συντήρηση και περιποίηση και που μόλις καταλάβουν πως θα πρέπει να "κόψουν" κάτι από τις δικές τους απολαύσεις σε χρόνο ή σε χρήμα ελαφρά την καρδία θα το ξεφορτωθούν όπως όπως. 

Και όμως... Ο σκύλος λειτουργεί για τον άντρα κάτι σαν το άλλο του μισό. Και όπως ισχύει και με ζευγάρια, όσο περνάνε τα χρόνια ο σκύλος και το αφεντικό του αρχίζουν να 'μοιάζουν'. Αποκτούν ο ένας τα χαρακτηριστικά και τα κουσούρια του άλλου.

“Τα χαρακτηριστικά του αφεντικού πηγαίνουν στο σκύλο και στο πέρασμα των χρόνων οι δυο τους αρχίζουν να μοιάζουν”, λέει η κτηνίατρος Μυρτώ Περράκη στο ίδιο δημοσίευμα. “Είναι ένας άτυπος κανόνας, με πολλές εξαιρέσεις, αλλά το έχω δει να συμβαίνει. Αρκετές φορές κάποια νοσήματα που παρουσιάζει ο σκύλος τα έχει και ο ιδιοκτήτης. Μια αλλεργία, για παράδειγμα. Φυσικά, υπάρχουν κι εκείνοι που που επιλέγουν ευθύς εξαρχής το κατοικίδιό τους επειδή πιστεύουν ότι τους μοιάζει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ηρεμία ή η έλλειψή της είναι κάτι που περνάει από τον ιδιοκτήτη στο σκύλο του”.

Από την εμπειρία της, η κυρία Περράκη υποστηρίζει ότι ο σκύλος είναι το ζώο που επιλέγει ένας άντρας επειδή μοιάζουν αρκετά σε θέματα χαρακτήρα. Η συμπεριφορά και των δύο- όταν έχουμε να κάνουμε με αρσενικό σκυλάκι- είναι απλή, περισσότερο προβλέψιμη, πιο 'τετράγωνη' σε σύγκριση με αυτή των γυναικών, ενώ την ίδια στιγμή παραμένουν και οι δύο για πάντα παιδιά.

Οι άντρες μεγαλύτερης ηλικίας επιλέγουν σκυλάκια γένους θηλυκού. Αυτό συμβαίνει επειδή λέγεται ότι είναι καλύτεροι φύλακες. Την ίδια στιγμή δημιουργούν μια πιο ποιοτική σχέση και είναι περισσότερο πιστές. Αυτοί που χρειάζονται κυνηγόσκυλα διαλέγουν, επίσης, θηλυκά σκυλιά. Τα θηλυκά είναι πιο ικανά και με οξυμένες αισθήσεις, εξαιτίας του μητρικού ενστίκτου. Έχουν σίγουρα καλύτερη όσφρηση από τα αρσενικά, οπότε αποτελούν πιο αποτελεσματική συντροφιά για τον άντρα - κυνηγό.

Υπάρχουν άντρες, που χρησιμοποιούν ή έχουν πραγματική ανάγκη την τετράποδη παρέα τους για να πλησιάσουν μια γυναίκα. “Με έχουν ρωτήσει ποιο είναι πιο 'πιασάρικο' σκυλί”, μας λέει ο κύριος Κωνσταντάκης. Δεν έχει ξεκάθαρη απάντηση, αλλά από την εμπειρία του και απ' όσα ακούει γύρω γύρω, την εντονότερη επίδραση στις γυναίκες την έχουν τα κουταβάκια.

Ο ίδιος, πάντως, δεν διστάζει να συμβουλεύσει έναν άντρα που έχει πρόβλημα επικοινωνίας να πάρει -αν κι εφόσον είναι έτοιμος για τη μεγάλη δέσμευση- έναν σκύλο. “Υπήρχε γνωστός μου που πήγαινε σε εκτροφείς και ζητούσε κουτάβια. Τα ήθελε για λίγους μήνες προκειμένου να τα βγάζει βόλτα με στόχο να τα βοηθήσει να κοινωνικοποιηθούν. Αποδείχθηκε ότι το έκανε για να γνωρίζει γυναίκες και να δημιουργεί ερωτικές σχέσεις. Τα αγαπούσε, αλλά επειδή δεν μπορούσε να αγοράζει κάθε φορά νέο κουτάβι, τα δανειζόταν για δύο μήνες, τα 'εκπαίδευε' και τα επέστρεφε”, αφηγείται ο κύριος Κωνσταντάκης.

O κύριος Κωνσταντάκης υποστηρίζει ότι η σχέση που αναπτύσσει ένας άντρας με το σκύλο του είναι σχέση αγάπης και μίσους, αλλά υπερτερεί πάντοτε η αγάπη. Ορισμένοι άντρες -οι περισσότεροι σύμφωνα με τα λεγόμενά του- όταν το σκυλάκι παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα υγείας κάνουν λες και έχουν απέναντί τους ένα μωρό παιδί, το δικό τους παιδί. Το δέσιμο αυτό έχει ωςαποτέλεσμα να δυσκολεύονται να αντικαταστήσουν τον σκύλο τους όταν αυτός 'φύγει'. Για έναν άντρα περνάει αρκετός καιρός πριν καταφέρει να βάλει στην ζωή του ένα άλλο σκυλάκι. Οι γυναίκες, αντίθετα, από την πρώτη εβδομάδα βρίσκουν την καινούρια τους συντροφιά

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…