Πως χάθηκε το άτυχο σκυλάκι στη Χαλκίδα: πίσω από τις κραυγές

17 July 2018
(0 votes)
Author :  

Μια διευκόλυνση οδήγησε σε μια τραγωδία με θύμα ένα ζώο μερικών μόνο κιλών και μια γνωστή κτηνιατρική κλινική αντιμέτωπη με τα λαϊκά δικαστήρια του facebook.

 Όλα ξεκίνησαν όταν γνωστό πρόσωπο των φιλοζωικών της περιοχής απευθύνθηκε στην κτηνίατρο Ειρήνη Ταπούτη ζητώντας της να χρησιμοποιεί χώρο της κλινικής ώστε να περιποιείται τα ζώα που έχει διασώσει και έχουν υιοθετηθεί ώστε με τον τρόπο αυτό να διευκολύνει τους νέους ιδιοκτήτες. Η κα Ταπούτη αποδέχθηκε κάνοντας όμως σαφές σε όλους πως δεν είναι ευθύνη της. Άλλωστε για όσους την γνωρίζουν προσωπικά είναι γνωστό πως ουδέποτε έχει αρνηθεί να στηρίξει την όποια ζωοφιλική προσπάθεια ενώ πολλά είναι τα περιστατικά που δωρεάν έχει αναλάβει με τελευταίο το κουτάβι που βρέθηκε βαμμένο κόκκινο πριν από λίγες μέρες.

Το ραντεβού όμως της Δευτέρας έμελλε να είναι μοιραίο. Και αυτό διότι η φιλόζωη ανέλαβε να καλλωπίσει τρία ζώα: δύο από διάσωση και ένα που ήδη η ιδιοκτήτρια είχε. Χωρίς να έχει ενημερωθεί η κλινική, τα ζώα έφτασαν και η φιλόζωη και φίλη της ιδιοκτήτριας ανέλαβε πρώτα το μικρό σκύλο. Μερικά δευτερόλεπτα όμως ήταν αρκετά για να γίνει το κακό.

Ήταν όταν ο καλλωπισμός ολοκληρώθηκε αλλά αντί το ζώο να κατέβει από το τραπέζι, μέχρι να φέρει το επόμενο το άφησε εκεί. Εκείνο όμως προσπάθησε να πηδήξει με αποτέλεσμα να κρεμαστεί!

Η κομμώτρια-φιλόζωη κάλεσε σε βοήθεια και οι κτηνίατροι της κλινικής έσπευσαν να το διασωληνώσουν και να του περάσουν οξυγόνο. Αποδείχθηκε όμως ότι ήταν ήδη αργά διότι δεν είχε πια σφυγμό.

Πλέον η ιδιοκτήτρια του σκύλου δηλώνει έτοιμη να δώσει συνέχεια στα δικαστήρια μολονότι φέρεται να είχε ενημερωθεί πως η κλινική δεν είχε εμπλοκή στα ραντεβού της.

«Σήμερα πήγα την Λιλα μου να την κουρέψω στο ιατρείο της Ταπουτη Ειρήνης στην Νέα Λαμψακο Χαλκίδας. Δυστυχώς ενώ την κουρεψαν την άφησαν με το λουράκι και πνίγηκε. Θερμή παράκληση αν κάποιος ήταν 12 με 2 το μεσημέρι στο ιατρείο και είδε κάτι ή άκουσε ας μου στείλει μήνυμα. Μου λείπεις πάρα πολύ μικρούλι μου.» διαβάζουμε στο προφίλ της στο facebook.

deaddog.JPG

Απαντώντας η Ειρήνη Ταπούτη σημειώνει:

«Εκ της διεύθυνσης της κλινικής μικρών ζώων με την επωνυμία “ΚΥΑΝΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΣ”, στην αντίληψη της οποίας υπέπεσε η παρούσα ανάρτηση σας, εκφράζουμε τη βαθύτατη λύπη μας για το ατυχές περιστατικό του άδικου χαμού της μικρής σκυλίτσας σας με το όνομα «Λίλα» δηλώνοντας σε σάς την αμέριστη συμπαράσταση. Ωστόσο, προς αποκατάσταση της αλήθειας οφείλετε να διευκρινίσετε ότι το κούρεμα της μικρής Λίλας και την παροχή, στο συνολο των υπηρεσιών καλλωπισμού του, είχατε συμφωνήσει όχι με κάποιον εκπρόσωπο ή με οποιασδήποτε άλλης μορφής εργασιακή σχέση συνδεόμενο με την κλινική μας πρόσωπο, αλλά απευθείας με την κυρία, Αικατερίνη Γεωργίου. Η κα Γεωργίου ασσχολείται αποκλειστικώς με το κούρεμα και την περιποίηση των ζώων, χωρίς ωστόσο να την συνδέει ουδεμία εργασιακή σχέση με εμάς. Προς τούτο οφείλετε να διευκρινίσετε ότι το ραντεβού έλαβε χώρα στους χώρους της κλινικής, όπου φιλοξενήθηκε η κα Γεωργίου κατόπιν αιτήματος της, λόγω έλλειψης άλλου ικανού χώρου, χωρίς όμως αυτή να έχει οποιασδήποτε μορφής εργασιακή σχέση με την κλινική και την εταιρία μας. Τούτο δε το γνωρίζατε πολύ καλά, καθώς σας δηλώθηκε ρητά από εκείνη κατά την επικοινωνία που προηγήθηκε μεταξύ σας, πριν ορίσετε το συγκεκριμένο ραντεβού. Καμία ιατρική πράξη δεν προηγήθηκε του συμβάντος, ενώ το προσωπικό της κλινικής δεν ήρθε σε καμία επαφή με το μικρό ζώο. Ως εκ τούτου καμία ευθύνη δε βαρύνει την κλινική μας, καθώς ο χώρος του κομμωτηρίου είναι ανεξάρτητος και το συγκεκριμένο πρόσωπο που ασχολήθηκε με το κούρεμα των ζώων δεν ανήκει στο ανθρώπινο δυναμικό του ιατρείου μου.

Αποκλειστικώς υπεύθυνη για το ατυχές συμβάν, όπως άλλωστε αναγνώρισε και με ρητή δήλωση της η ίδια η κυρία Γεωργίου και μόνον, η οποία μάλιστα ως ευσυνείδητο άτομο προτίθεται να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση της ζημίας που προκάλεσε.

Επειδή από την ατυχή διατύπωση της ανάρτησης προκύπτει σύνδεση με την κλινική μας, οφείλετε να αποκαταστήσετε την αλήθεια το συντομότερο, ώστε να αποφευχθεί τυχόν τέλεση του αδικήματος τη δυσφήμησης έως και της συκοφαντικής δυσφήμησης σε βάρος μας εξαιτίας του αναληθούς περιεχομένου της συγκεκριμένης ανάρτησης.

Σας εκφράζουμε και πάλι τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας για τον άδικο χαμό του μικρού ζώου σας. Η Κλινική μας έχει κατ' επανάληψη αποδείξει την αγάπη της και την προσήλωσή της στην παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου για την περίθαλψη και φροντίδα των ζώων».

H συνέχεια όπως όλα δείχνουν θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες.

tapouti.JPG

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…