Στην παραλία με τον σκύλο: τι να προσέξετε

13 July 2018
(0 votes)
Author :  

Αν είστε από αυτούς που βρίσκονται ήδη διακοπές έχοντας μαζί και τον σκύλο τους στον οποίο αρέσει η θάλασσα ή είστε έτοιμοι να φύγετε, ακολουθούν λίγες συμβουλές με το τι πρέπει να προσέχετε.

 

Προτού πάτε στην παραλία θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει κάνει τη βόλτα του για τις ανάγκες του, για να μη λερώσετε την παραλία. Είναι ένα μικρό δείγμα σεβασμού προς τους συνανθρώπους μας που μπορεί να βρεθούν στην ίδια παραλία. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχετε μαζί σας τα σακουλάκια για τις ακαθαρσίες του.

Μην τον αφήνετε όλη την ώρα να πατάει πάνω στη ζεστή άμμο. Εχετε μαζί σας μια πετσέτα ειδικά για τον μικρό σας φίλο.

Παίρνετε πάντα μαζί σας φρέσκο νερό και για να πιει αν θέλει και για να τον βρέχετε σε περίπτωση που έχει πολλή ζέστη και βρίσκεται εκτός θάλασσας για αρκετή ώρα.

Μην τον αφήνετε για ώρα στον ήλιο. Για όση ώρα κάθεστε στην παραλία καλό θα είναι να βρίσκεται και το σκυλί, όπως άλλωστε και εσείς, κάτω από μια ομπρέλα.

Προσοχή στην καυτή άμμο και τις πατούσες του. Καλό είναι να μη μένει για πολλή ώρα σε πολύ ζεστή άμμο, αλλά υπάρχουν και ενυδατικές προστατευτικές κρέμες για τις πατούσες, τις οποίες μπορείτε να του βάλετε προτού πάτε στην παραλία.

Να θυμάστε ότι όταν τα σκυλιά κολυμπάνε δεν ξεκουράζονται καθόλου όπως κάνουμε εμείς. Σε περίπτωση που νιώσουν κούραση είναι πιθανόν να προσπαθήσουν να γραπωθούν από πάνω σας, γι’ αυτό καλό είναι πρώτα απ΄ όλα να ξέρετε εσείς καλό μπάνιο, ειδικά στην περίπτωση που είναι μεγαλόσωμο το σκυλί σας.

Μετά τη θάλασσα μην ξεχνάτε ότι πρέπει να τον ξεβγάζετε με γλυκό νερό. Το αλάτι μπορεί να ενοχλήσει πολύ το δέρμα του καθώς και να το ξηράνει. Επίσης, αν έχετε βάλει τον σκύλο σας σε πισίνα, το χλώριο μπορεί να του δημιουργήσει αλλεργική αντίδραση.

Μετά το κολύμπι μεγάλη προσοχή θέλουν τα αφτιά του, ειδικά εάν είναι μακριά, όπως έχει προαναφερθεί σε αυτή τη στήλη. Πολύ καλό σκούπισμα για να αποφευχθούν τυχόν λοιμώξεις.

Αποφύγετε να πιέσετε τον σκύλο σας να κολυμπήσει αν δεν είναι από τα σκυλιά που αγαπούν πολύ το νερό. Αν θέλετε οπωσδήποτε να τον κάνετε να κολυμπάει, πρέπει να το κάνετε σιγά σιγά και με υπομονή.

Μην τον αφήνετε να κολυμπάει ποτέ ανεπιτήρητο. Ακόμα και εάν ο σκύλος σας είναι ο καλύτερος κολυμβητής, μπορεί να κουραστεί κάποια στιγμή ή να συμβεί οτιδήποτε και να χρειαστεί την άμεση βοήθειά σας.

Μην ταΐζετε ποτέ το ζώο σας πριν να κολυμπήσει. Διατρέχει τους ίδιους κινδύνους με εσάς αν κολυμπήσει με γεμάτο στομάχι.

Τέλος, αποφύγετε να βρίσκεστε στην παραλία τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας, μεταξύ 12 και 3. Η μεγάλη ζέστη μπορεί να αφυδατώσει το ζώο σας, το οποίο μπορεί να πάθει ακόμα και θερμοπληξία με άσχημα επακόλουθα.

 

http://www.tanea.gr

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…