ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Θύματα απάτης έπεσαν φιλόζωοι που επέλεξαν να αγοράσουν κουτάβια από εταιρεία που είχε αναρτήσει σχετικές αγγελίες στο Διαδίκτυο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έλεγχοι σε δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς πραγματοποιήθηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου, κατά τον μήνα Σεπτέμβριο, με τη συμμετοχή συναρμόδιων φορέων

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο ζήτημα της προστασίας των ζώων, δίνει βαρύτητα στην εφαρμογή τήρησης της νομοθεσίας περί δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Με τον κανονισμό μπορεί να περιορίζεται ο μέγιστος αριθμός των ζώων που επιτρέπονται, μέχρι τα τρία (3) ζώα ανά διαμέρισμα. Αλλαγές στον κανονισμό της πολυκατοικίας όσον αφορά τον μέγιστο αριθμό επιτρεπόμενων ζώων ανά διαμέρισμα ισχύουν αφού παρέλθουν δώδεκα (12) μήνες από την ψήφισή τους

Ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι η σημερινή ημέρα «σηματοδοτεί ένα βήμα μπροστά στην προστασία των ζώων, στη μείωση των αδέσποτων και στη μείωση της κακοποίησης» - Με το νομοσχέδιο, συνέχισε, η κυβέρνηση αποβλέπει στη θεσμοθετημένη συνεργασία μεταξύ κράτους, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιστημόνων, φιλοζωικών συλλόγων και πολιτών - 21 από τα συνολικά 55 άρθρα και τροπολογίες, δηλαδή σχεδόν τα μισά, υπερψηφίστηκαν στη Βουλή και από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Το δικαστήριο με μια ποινή-χάδι ουσιαστικά αθώωσε τους δύο κατηγορούμενους για τον θάνατο του 5χρονου Στάθη από επίθεση ροτβάιλερ στην Κοζάνη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το μέλλον της ερασιτεχνικής εκτροφής είχε η τοποθέτηση των φορέων στην Διαρκή Επιτροπή της Βουλής που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για τα κατοικίδια ζώα. Σε ότι αφορά την καθαρόαιμη κυνοφιλία αυτή εκπροσωπήθηκε από τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος και τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Εκτροφέων Σκύλων Ελλάδος.

Κατατέθηκε στην βουλή το Νέο νομοσχέδιο "ΑΡΓΟΣ" για τα ζώα συντροφιάς στις 06.09.2021.Το νέο νομοσχέδιο κατατέθηκε με αρκετές αλλαγές σε σχέση με τη διαβούλευση.

Ενώ η κοινωνική αποστασιοποίηση αποτελεί σημαντική στρατηγική για να «φρενάρουμε» την εξάπλωση του νέου κοροναϊού, ο περιορισμός των μετακινήσεων και των κοινωνικών επαφών μας στέρησε την πολύτιμη επικοινωνία και την πραγματική επαφή.

Page 1 of 9
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…