5 Βασικές εντολές εκπαίδευσης σκύλων

25 August 2021
(0 votes)
Author :  
Image by Pixabay

Ψάχνετε τις καλύτερες εντολές για να διδάξετε τον σκύλο σας; Παρόλο που το να έχεις εκπαιδευμένο σκύλο δεν είναι το ίδιο με το να έχεις ισορροπημένο σκύλο, η διδασκαλία των βασικών εντολών εκπαίδευσης του σκύλου σου μπορεί να είναι χρήσιμη όταν αντιμετωπίζεις προβλήματα συμπεριφοράς.

Λοιπόν, πού ακριβώς ξεκινάτε με τη διδασκαλία των εντολών του σκύλου σας; Ενώ η παρακολούθηση ενός μαθήματος μπορεί να είναι επωφελής για εσάς και το κουτάβι σας, υπάρχουν πολλές εντολές εκπαίδευσης σκύλων που μπορείτε να διδάξετε στον σκύλο σας στο σπίτι. Παρακάτω, έχουμε απαριθμήσει την καλύτερη λίστα εντολών σκύλου που εγγυημένα θα απολαύσετε εσείς και το κουτάβι σας.

 

Κάτσε

Η διδασκαλία του σκύλου σας να κάθεται είναι μια από τις πιο βασικές εντολές σκύλου για να διδάξετε το κουτάβι σας, καθιστώντας την έτσι υπέροχη για αρχή. Ένας σκύλος που γνωρίζει την εντολή «Κάτσε» θα είναι πιο ήρεμος και πιο εύκολος στον έλεγχο από τα σκυλιά που δεν έχουν διδαχθεί αυτή την απλή εντολή. Επιπλέον, η εντολή «Κάτσε» προετοιμάζει το σκυλί σας για πιο δύσκολες εντολές όπως "Μείνε" και "Έλα".

Δείτε πώς μπορείτε να διδάξετε στον σκύλο σας την εντολή «Κάτσε»:

Κρατήστε ένα κέρασμα κοντά στη μύτη του σκύλου σας.
Μετακινήστε το χέρι σας προς τα πάνω, επιτρέποντας στο κεφάλι του να ακολουθήσει τη λιχουδιά και προκαλώντας το κάτω μέρος του να χαμηλώσει.
Μόλις βρίσκεται σε καθιστή θέση, πείτε «Κάτσε», δώστε του τη λιχουδιά και επιβραβεύεστε με χάδια.
Επαναλάβετε αυτήν την ακολουθία μερικές φορές κάθε μέρα μέχρι να το κατακτήσει ο σκύλος σας. Στη συνέχεια, ζητήστε από το σκυλί σας να καθίσει πριν από το γεύμα, όταν φεύγετε για βόλτες και σε άλλες καταστάσεις όταν θέλετε να είναι ήρεμος και καθιστός.

 

Ελα

Μια άλλη σημαντική εντολή για να μάθει ο σκύλος σας είναι η λέξη "έλα". Αυτή η εντολή είναι εξαιρετικά χρήσιμη για εκείνες τις φορές που χάνετε την πρόσφυση στο λουρί ή αφήνετε κατά λάθος την μπροστινή πόρτα ανοιχτή. Για άλλη μια φορά, αυτή η εντολή είναι εύκολο να διδαχθεί και θα σας βοηθήσει να γλιτώσετε το σκυλί σας από προβλήματα.

Βάλτε λουρί και περιλαίμιο στον σκύλο σας.
Κατεβείτε στο επίπεδό του και πείτε «Έλα», ενώ τραβάτε απαλά το λουρί.
Όταν φτάσει κοντά σας, ανταμείψτε τον με χάδια και λιχουδιά.
Μόλις το κατακτήσει με το λουρί, αφαιρέστε το και συνεχίστε να εξασκείτε την εντολή σε μια ασφαλή, περιφραγμένη περιοχή.

 

Κάτω

Αυτή η επόμενη εντολή είναι μία από τις πιο δύσκολες εντολές εκπαίδευσης σκύλων. Ο λόγος που μπορεί να είναι δύσκολο για τον σκύλο σας να κατακτήσει αυτήν την εντολή είναι ότι απαιτεί να είναι σε μια υποτακτική στάση. Μπορείτε να βοηθήσετε το σκυλί σας διατηρώντας την εκπαίδευση θετική και χαλαρή, ειδικά αν ο σκύλος σας είναι φοβισμένος ή ανήσυχος. Επίσης, να έχετε κατά νου να επαινείτε πάντα το σκυλί σας μόλις ακολουθήσει με επιτυχία την εντολή.

Βρείτε μια ιδιαίτερα καλή λιχουδιά και κρατήστε την στην κλειστή γροθιά σας.
Κρατήστε το χέρι σας μέχρι το ρύγχος του σκύλου σας. Όταν το μυρίζει, μετακινήστε το χέρι σας στο πάτωμα, οπότε ακολουθεί.
Στη συνέχεια, σύρετε το χέρι σας κατά μήκος του εδάφους μπροστά του για να ενθαρρύνετε το σώμα του να ακολουθήσει το κεφάλι του.
Μόλις βρεθεί στην κάτω θέση, πείτε «Κάτω», δώστε του τη λιχουδιά και επιβραβεύεστε με χάδια.
Επαναλάβετε αυτήν την εκπαίδευση κάθε μέρα. Εάν ο σκύλος σας προσπαθήσει να καθίσει ή να ακουμπήσει στο χέρι σας, πείτε «Όχι» και αφαιρέστε το χέρι σας. Μην τον σπρώχνετε σε καθοδική θέση και ενθαρρύνετε κάθε βήμα που κάνει ο σκύλος σας προς τη σωστή θέση. Άλλωστε, εργάζεται σκληρά για να το καταλάβει!

Μείνε

Παρόμοια με την εντολή "Κάτσε", τη εντολή "Μείνε" θα σας βοηθήσει να κάνετε τον σκύλο σας πιο εύκολο να ελεγχθεί. Αυτή η εντολή μπορεί να είναι χρήσιμη σε μια σειρά καταστάσεων, όπως σε εκείνες τις φορές που θέλετε να μείνει ήρεμο το σκυλί σας καθώς κάνετε τις δουλειές του σπιτιού ή όταν δεν θέλετε το κουτάβι σας να τρομάζει τους καλεσμένους.

Πριν επιχειρήσετε να διδάξετε στον σκύλο σας αυτήν την εντολή, βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας γνωρίζει την εντολή "Κάτσε". Εάν δεν έχει κατακτήσει αρκετά την εντολή "Κάτσε", αφιερώστε χρόνο να την εξασκήσετε μαζί του προτού προχωρήσετε στην εντολή "Μείνε".

Αρχικά, ζητήστε από το σκυλί σας να "καθίσει".
Στη συνέχεια, ανοίξτε την παλάμη του χεριού σας μπροστά σας και πείτε «Μείνε».
Κάντε μερικά βήματα πίσω. Να επιβραβεύσετε με λιχουδιά και χάδια, αν μείνει.
Αυξήστε σταδιακά τον αριθμό των βημάτων που κάνετε πριν δώσετε το κέρασμα.
Πάντα επιβραβεύετε το κουτάβι σας για να παραμείνει στη θέση του - ακόμα κι αν είναι μόνο για λίγα δευτερόλεπτα.
Αυτή είναι μια άσκηση αυτοκυριαρχίας για το σκυλί σας, οπότε μην αποθαρρύνεστε αν χρειαστεί χρόνος για να κυριαρχήσετε, ειδικά για κουτάβια και σκυλιά υψηλής ενέργειας. Άλλωστε, τα περισσότερα σκυλιά προτιμούν να είναι σε κίνηση παρά απλώς να κάθονται και να περιμένουν.

Άστο

Αυτή η τελευταία εντολή μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το σκυλί σας ασφαλές όταν η περιέργειά του τον εξιτάρει, όπως εκείνες τις στιγμές που μυρίζει κάτι ενδιαφέρον, αλλά πιθανώς επικίνδυνο στο έδαφος. Ο στόχος είναι να διδάξετε το κουτάβι σας ότι παίρνει κάτι ακόμα καλύτερο για να αγνοήσει το άλλο αντικείμενο.

Τοποθετήστε μια λιχουδιά και στα δύο χέρια.
Δείξτε του μια κλειστή γροθιά με το κέρασμα μέσα και πείτε «Άστο».
Αγνοήστε τις συμπεριφορές καθώς γλείφει, μυρίζει, δαγκώνει και γαβγίζει για να πάρει το κέρασμα.
Μόλις σταματήσει να προσπαθεί, δώστε του τη λιχουδιά από το άλλο χέρι.
Επαναλάβετε μέχρι ο σκύλος σας να απομακρυνθεί από την πρώτη γροθιά όταν πείτε "Άστο".
Στη συνέχεια, δώστε στο σκύλο σας την λιχουδιά μόνο όταν κοιτάζει ψηλά καθώς απομακρύνεται από την πρώτη γροθιά.
Μόλις ο σκύλος σας απομακρυνθεί με συνέπεια από την πρώτη λιχουδιά και σας δώσει οπτική επαφή όταν λέτε την εντολή, είστε έτοιμοι. Για αυτήν την επόμενη μέθοδο προπόνησης, χρησιμοποιήστε δύο διαφορετικές λιχουδιές: μία που είναι καλή αλλά όχι πολύ ελκυστική και μία που είναι ιδιαίτερα ευωδιαστή και νόστιμη για το κουτάβι σας.

Πείτε «Άστο», τοποθετήστε το λιγότερο ελκυστικό κέρασμα στο πάτωμα και καλύψτε το με το χέρι σας.
Περιμένετε μέχρι ο σκύλος σας να αγνοήσει αυτή τη λιχουδιά και να σας κοιτάξει. Στη συνέχεια, αφαιρέστε αυτό το κέρασμα από το πάτωμα, δώστε του την καλύτερη λιχουδιά και μοιραστείτε αμέσως χάδια.
Μόλις το πάρει, τοποθετήστε το λιγότερο νόστιμο κέρασμα στο πάτωμα, αλλά μην το καλύψετε εντελώς με το χέρι σας. Αντ 'αυτού, κρατήστε το χέρι σας λίγο πάνω από τη λιχουδιά. Με την πάροδο του χρόνου, σταδιακά μετακινήστε το χέρι σας όλο και πιο μακριά μέχρι το χέρι σας να είναι περίπου 6 ίντσες πάνω.
Τώρα είναι έτοιμος να εξασκηθεί μαζί σας όρθιος! Ακολουθήστε τα ίδια βήματα, αλλά αν προσπαθήσει να αρπάξει το λιγότερο νόστιμο κέρασμα, καλύψτε το με το πόδι σας.

Μην βιαστείτε να διδάξετε στο κουτάβι σας οποιαδήποτε από αυτές τις εντολές εκπαίδευσης σκύλων. Θυμηθείτε, ζητάτε πολλά από το σκυλί σας. Αν το ανεβάσετε σε μια βαθμίδα και δυσκολεύεται πραγματικά, επιστρέψτε στο προηγούμενο στάδιο.

Αυτός ο κατάλογος εντολών σκύλου μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του σκύλου σας από επικίνδυνες καταστάσεις καθώς και να βελτιώσει την επικοινωνία σας μαζί του. Το να αφιερώσετε χρόνο για να διδάξετε στο κουτάβι σας αυτές τις κοινές εντολές σκύλου αξίζει τον κόπο και τον χρόνο σας. Θυμηθείτε, η διαδικασία εκπαίδευσης απαιτεί χρόνο, οπότε ξεκινήστε μια συνεδρία εκπαίδευσης υπακοής σε σκύλους μόνο εάν έχετε ενέργεια και υπομονή.

Πηγή:cesarsway.com

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…