ΓΑΤΑ

Νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Τόκιο υποστηρίζει πως οι γάτες είναι παραπάνω από ικανές να αναγνωρίσουν την φωνή του ιδιοκτήτη τους, ωστόσο επιλέγουν να τον αγνοούν- για λόγους που ενδεχομένως έχουν να κάνουν με την εξελικτική πορεία του συγκεκριμένου ζώου.

 H αγάπη και ενασχόληση μου με τα ζώα ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία, συνδέοντας όλα τα στάδια της ζωής μου με πολύ όμορφες και γουργουριστές αναμνήσεις.

Οι γάτες Maine Coon μπήκαν στη ζωή μου πολλά χρόνια πριν, ήταν μια εμπειρία που  έμελλε να σηματοδοτήσει την μετέπειτα ζωή μου εώς και σήμερα.

Κάποιες φορές, όλα παίρνουν τον δρόμο τους φυσικά-Άλλοτε, όμως, χρειάζεται ειδική μεταχείριση και προσοχή

Η παρουσία μιας νέας γάτας ή μικρής γάτας στην ήδη εγκατεστημένη γάτα ή σκύλο μπορεί να είναι αρκετά εκνευριστική. Θέλετε να τα πηγαίνουν όλοι καλά μεταξύ τους και να καλωσορίσουν τη νέα γάτα στο σπίτι, αλλά αυτό σπάνια συμβαίνει εύκολα – παρόλο που ο λόγος που παίρνετε μια νέα γάτα ίσως είναι για να κρατάει συντροφιά στην εγκατεστημένη γάτα. Μπορεί να μην βιαστεί να καλωσορίσει τον νεοφερμένο με ανοιχτά πέλματα!

Βρίσκεστε συχνά στη θέση να ψάχνετε που κρύβεται η γάτα σας; Οι γάτες είναι ειδικές στην κρύψιμο  - κάποιες γάτες αγαπούν να περνούν τον χρόνο τους κρυμμένες! Ωστόσο, αν η δική σας γάτα φαίνεται να είναι συνεχώς απομονωμένη, μέσα στο σπίτι, ουσιαστικά δεν είναι άλλο από σημάδι στρες ή αγωνίας, ή ότι κάτι την ενοχλεί....

Γνωρίζουμε από μελέτες ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με κατοικίδια ζώα ωφελούνται πολύ. Τείνουν να είναι πιο προσεκτικά και ενσυναίσθητα απέναντι στους ανθρώπους και τα ζώα και πιο εξωστρεφή, με καλύτερες επικοινωνιακές και κοινωνικές δεξιότητες. Οι παρακάτω είναι πέντε φυλές γάτας που είναι γνωστό ότι αλληλεπιδρούν καλά με παιδιά.

Πρακτικά είναι σχεδόν ειρωνικό να γράφω αυτό το άρθρο λίγες ημέρες πριν την παγκόσμια ημέρα ζώων, από το 1931 που γράφτηκε το μανιφέστο υπέρ των ζώων προκειμένου οι περιβαλλοντολόγοι να ευαισθητοποιήσουν την ανθρωπότητα ώστε να  είναι ευσπλαχνικοί απέναντι στα ζώα.

Οι γάτες είναι τρυφερά ζωάκια που εύκολα προσαρμόζονται στη ζωή σ’ ένα διαμέρισμα δεν απαιτούν πολύ χώρο ούτε πολλές ώρες ενασχόλησης του ιδιοκτήτη τους και δεν απαιτούν εξωτερικές ώρες απασχόλησης σε περιπάτους και βόλτες.

Γάτες. Είναι όλες το ίδιο; Τι τις διαφοροποιεί; Και ποια φυλή ταιριάζει καλύτερα στον χαρακτήρα μας; Σίγουρα δεν μπορούμε να απαντήσουμε σε όλα αυτά αλλά ο Ignacio Vidorreta, εκτροφέας περσικής γάτας από την Ισπανία προσπάθησε να μας λύσει κάποιες απορίες. Το κυριότερο, να μας συστήσει την ξεχωριστή φυλή με την οποία εκείνος ασχολείται.

Αν και οι cat-lovers δεν χρειάζονται καμία επιβεβαίωση, οι επιστήμονες έρχονται να αποδείξουν ότι οι γάτες μπορεί να συμβάλλουν στην ψυχική και σωματική υγεία των κηδεμόνων τους.

Όσοι αγαπούν τις γάτες πάντα ενθουσιάζονται από τις κατάλευκες του είδους που, όμως, τα μάτια τους έχουν διαφορετικό χρώμα. Εκείνο που συνήθως αγνοούν ότι αυτές οι γάτες -συνήθως με ένα πράσινο/μπλε και ένα καφέ γάτι είναι γονιδιακά καταδικασμένες...

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…