Maine Coon η μεγαλοπρεπής...παρουσίαση απο το εκτροφείο ADRASTIA

29 August 2021
(0 votes)
Author :  
adrastia maine coons

 H αγάπη και ενασχόληση μου με τα ζώα ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία, συνδέοντας όλα τα στάδια της ζωής μου με πολύ όμορφες και γουργουριστές αναμνήσεις.

Οι γάτες Maine Coon μπήκαν στη ζωή μου πολλά χρόνια πριν, ήταν μια εμπειρία που  έμελλε να σηματοδοτήσει την μετέπειτα ζωή μου εώς και σήμερα.

17855396_10211381298861923_5415172417680933984_o.jpeg

Λίγα λόγια για αυτά τα υπέροχα πλάσματα!

Πλάσματα αγέρωχα και αριστοκρατικά, με επιβλητική παρουσία που σου κόβει την ανάσα. Ιδιαίτερα υψηλή νοημοσύνη και συμπεριφορά που θυμίζει πολύ έντονα αυτή του σκύλου, παρά το μεγάλο τους μέγεθος και την τρομακτική τους όψη, είναι απόλυτα αγαθες, άκακες και έχουν έναν πολύ ισορροπημένο και γλυκό χαρακτήρα, πολύ σημαντικό το γεγονός ότι μπορούν να δημιουργήσουν μια άριστη σχέση με μικρά παιδιά!(δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι χρησιμοποιούνται παγκοσμίως ως γάτες θεραπείας για παιδιά με ειδικές ανάγκες).

Ο δεσμός που αναπτύσσουν με τον ιδιοκτήτη τους είναι πολύ ιδιαίτερος και μοναδικός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ένας παθιασμένος έρωτας, μια γάτα που σε ακολουθεί πιστά σε κάθε σου βήμα και γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας σου, λατρεύουν τις βόλτες με το αυτοκίνητο, το νερό (μην απορήσετε εάν τις βρείτε να πλατσουρίζουν συχνά στο μπάνιο ή τη θάλασσα. Η αγάπη τους για το νερό δεν κρύβεται!), το παιχνίδι, ενθουσιάζονται με τους επισκέπτες στο σπίτι, συμβιώνουν άριστα με άλλα κατοικίδια και προσαρμόζονται άψογα με τον χαρακτήρα και τον τρόπο ζωής του ιδιοκτήτη τους, ακούνε το όνομα της και εκπαιδεύονται αρκετά εύκολα.

Κάποιοι από τους λόγους που τις καθιστούν ως ένα εξαιρετικό ζώο συντροφιάς για μικρούς και μεγάλους.

13221301_10208377617451765_3369506628457389963_o.jpeg

Καταγωγή:

Οι γάτες Maine Coon προέρχονται από το Maine των Η.Π.Α. Η ιστορία τους όμως έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σχετίζεται με μία από τις πιο ξακουστές βασίλισσες.

Η αλήθεια για την πραγματική προέλευση της φυλής αυτής καλύπτεται από ένα μεγάλο πέπλο μυστηρίου .Τρεις όμως  είναι οι επικρατέστερες θεωρίες για την καταγωγή τους. 

Η πρώτη θέλει τη βασίλισσα της Γαλλίας Μαρία Αντουανέτα, το 1793, να δραπετεύει από τη Γαλλία παίρνοντας μαζί της τις αγαπημένες της γάτες Turkish Angora. Και μπορεί εκείνη να μην κατάφερε να φτάσει στον προορισμό της, λέγεται όμως ότι οι γάτες βρέθηκαν στο Wiscasset όπου εκεί ζευγάρωσαν με μια τοπική φυλή. Και δημιουργήθηκαν οι Maine Coon.

Η δεύτερη (αν και βιολογικά αδύνατη) υποστηρίζει πως οι Maine Coon προήλθαν από ζευγάρωμα μεταξύ των ημι-άγριων γατών και των ρακούν. Αυτός ο μύθος οφείλεται απλά και μόνο στην εμφάνιση της ουράς τους, μεγάλη και πυκνή όπως και στα ρακούν και στον κοινό χρωματισμό με αυτά.

Η τρίτη θεωρία θέλει την φυλή να δημιουργήθηκε από τη διασταύρωση των παλαιών Ανγκόρα (που έφεραν πιθανών μαζί τους οι ναυτικοί της Νέας Αγγλίας) με τις κοντότριχες τοπικές ράτσες, ή είναι απόγονοι των Γατών Νορβηγικού δάσους που έφεραν μαζί τους οι Βίκινγκς.

27368808_1766644413379692_4554162755952735362_o.jpeg

Γενικά Χαρακτηριστικά

Οι Maine Coon αναπτύσσονται πολύ αργά και φτάνουν στο τελικό τους μέγεθος στα 4 με 5 χρόνια ζωής τους! Γάτες ψηλές με στιβαρά πόδια και ορθογώνιο σώμα, τα αρσενικά ζυγίζουν έως 10-12 κιλά, τα θηλυκά έως 6-7 κιλά! Το τρίχωμά τους είναι ημι μακρύτριχο, απαλό και μεταξένιο με πυκνό υπόστρωμα, σχηματίζει ένα πλούσιο κολάρο γύρω από τον λαιμό τους, με κοντύτερο τρίχωμα στους ώμους και μακρύτερο στην κοιλιά και την ουρά. Όλοι οι χρωματικοί συνδυασμοί είναι αποδεκτοί (με μόνες εξαιρέσεις το σοκολατί, το λιλά και το χρωματισμό των Σιάμ). Το κεφάλι τους είναι σχετικά μεγάλο με τετράγωνο μουσούδι και δυνατό σαγόνι, το προφίλ τους έχει απαλό σπάσιμο που καταλήγει σε ένα στρογγυλεμένο κούτελο. Τα αυτιά τους είναι μεγάλα, τοποθετημένα ψηλά στο κεφάλι τους, με τις χαρακτηριστικές για τη ράτσα Λυνξ τούφες στην κορυφή τους. Τα μάτια τους μεγάλα και εκφραστικά με μια ελαφρώς πλάγια κλίση, σε χρώματα όπως πράσινα, χρυσαφί χάλκινα, και παράταιρα. Κάθε συνδυασμός τριχώματος και ματιών είναι επίσης αποδεκτός.
Η ουρά μεγάλη και φουντωτή, ίση με το μήκος του σώματός τους, αρχίζει από το τέλος των γλουτών και φτάνει μέχρι τους ώμους. Ένα επίσης πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους είναι η πολύ λεπτή σαν ψιθύρισμα φωνή τους που καμία σχέση δεν έχει με το εντυπωσιακό μέγεθος τους.

Υγεία

Θεωρούνται από τις πιο υγιείς και ανθεκτικές γάτες και μπορούν να αντέξουν σε πολύ κρύο κλίμα χάρη στη βόρεια καταγωγή τους. Όπως όμως όλα τα ζώα αλλά και οι άνθρωποι υπάρχει πάντα η πιθανότητα να προσβληθούν από κάποια γενετικά μεταδιδόμενη ασθένεια. Οι πιο γνωστές παθήσεις που συναντάμε στις Maine Coon είναι:

1)Η υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια (HCM) είναι η πιο κοινή μορφή καρδιακής νόσου στις γάτες. Οι ερευνητές έχουν αναπτύξει ένα γενετικό (DNA) τεστ που επιτρέπει στους εκτροφείς της φυλης να ελέγχουν τους γεννήτορες . Επίσης πέρα από το τεστ DNA υποβάλλονται και σε υπερηχολογικο έλεγχο καρδιάς κάθε 2-3 χρόνια.

2)Η μυϊκή ατροφία της σπονδυλικής στήλης (SMA) προκαλείται από την νέκρωση των νευρώνων του νωτιαίου μυελού που ενεργοποιούν τους σκελετικούς μύες του κορμού και των άκρων, οδηγώντας σε μυϊκή ατροφία και εκφυλισμό. Η ασθένεια δεν προκαλεί πόνο και οι γάτες μπορούν να ζήσουν μια κατά τα άλλα φυσιολογική ζωή. Υπάρχει διαθέσιμο τεστ DNA για τον εντοπισμό φορέων ή για τη διάγνωση πιθανώς προσβεβλημένων γατών. Η εκτροφή με αρνητικούς γεννήτορες θεωρείται η πιο ασφαλής και ηθική μέθοδος αποφυγής της ασθένειας.

Οι γάτες του εκτροφείου μας εξετάζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από τους κτηνιάτρους μας. Υποβάλλονται σε υπερηχολογικό έλεγχο καρδιάς και λοιπόν ζωτικών οργάνων κάθε 1,5 - 2 χρόνια. Όλες τους είναι γονιδιακά αρνητικές σε γενετικές παθήσεις της Φυλής. Oι λευκές γάτες που χρησιμοποιούνται στο πρόγραμμα εκτροφής μας είναι εξετασμένες με 100% επιτυχία στο τεστ ακοής που υποβάλλονται (Baer Test).

LAGOS.jpg

Λίγα λόγια για εμάς

Το εκτροφείο μας εδρεύει στα βόρεια προάστια της Αθήνας και ουσιαστικά είναι το σπίτι μας. Οι γάτες μας ζουν ελεύθερες μέσα στο σπίτι και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, είναι τα κατοικίδια μας. Όταν εκείνες θελήσουν να απολαύσουν τον ήλιο και τον καθαρό αέρα, έχουν άμεση πρόσβαση στους ειδικά διαμορφωμένους και απολύτως ασφαλείς εξωτερικούς χώρους που έχουμε δημιουργήσει αποκλειστικά για εκείνες στον καταπράσινο κήπο μας.

Για εμάς η εκτροφή είναι και θα παραμείνει για πάντα ένα χόμπι, το οποίο πηγάζει από την τεράστια αγάπη μας για τις γάτες γενικότερα και το πάθος μας για αυτή την υπέροχη φυλή ειδικότερα. 

Γι’ αυτόν τον λόγο ο αριθμός των εκτροφικών μας ζώων είναι μικρός έτσι ώστε να είμαστε πάντα σε θέση να παρέχουμε την απαραίτητη φροντίδα και προσοχή σε κάθε ένα από αυτά. Σκοπός μας είναι να συμβιώνουν αρμονικά με εμάς αλλά και μεταξύ τους, διασφαλίζοντας έτσι την ψυχική και σωματική τους υγεία κάτι το οποίο είναι ίσως και το πιο σημαντικό κομμάτι για την ομαλή λειτουργία ενός εκτροφείου. 

232177193_10223654449603021_3740357235742616429_n.jpeg

Ποιές είναι οι γάτες μας

Οι εκτροφικές μας γάτες έχουν επιλεχθεί μια προς μια, ύστερα από πολύ προσεκτική μελέτη χρόνων και προέρχονται από τα παλαιότερα και διασημότερα εκτροφεία Ευρώπης και Αμερικής, από εξετασμένους γεννήτορες πληρώντας στον ύψιστο βαθμό τα κριτήρια μορφολογίας της Φυλής. Λαμβάνουμε με τις γάτες μας μέρος ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε διεθνείς αλλά και παγκόσμιες εκθέσεις μορφολογίας γάτας αποσπώντας συνεχώς σημαντικά βραβεία και διακρίσεις. Γάτες εκτροφής μας ζουν σε Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Αγγλία, Ισπανία, Πολωνία, Τσεχία, Λιθουανία, Ουγγαρία, Βέλγιο, Ολλανδία, Νέα Υόρκη και Μαϊάμι.

Μοναδικός μας στόχος είναι οι γάτες που εκτρέφουμε να είναι υγιείς, γεροδεμενες πληρώντας στον μέγιστο δυνατό βαθμό τα μορφολογικά πρότυπα της φυλής και παράλληλα να έχουν έναν απολύτως γλυκό και ισορροπημένο χαρακτήρα.

 

ADRASTIA MAINE COONS

Υπεύθυνος Εκτροφείου: Αναστασία Παπαδοπούλου

http://www.adrastiacoons.com

Comment

 • hermes birkin bag hermes birkin bag Sunday, 29 August 2021

  I simply wished to appreciate you once more. I'm not certain what I would have achieved without the actual tricks discussed by you regarding my topic. It has been an absolute troublesome problem in my circumstances, but spending time with this specialised tactic you treated the issue forced me to jump for fulfillment. Now i am happy for your work and even pray you realize what a great job your are doing training some other people by way of your web page. I am certain you haven't encountered all of us.

 • golden goose sneakers golden goose sneakers Sunday, 29 August 2021

  I intended to send you this bit of observation to help give thanks once again for the fantastic knowledge you've shared on this website. It was tremendously open-handed of people like you to deliver unreservedly what a lot of folks could have offered for an ebook in order to make some bucks for their own end, mostly since you might well have done it if you considered necessary. Those tricks as well worked as a good way to know that many people have a similar dreams the same as mine to figure out whole lot more on the topic of this condition. I'm sure there are a lot more fun times ahead for people who read through your blog post.

 • supreme clothing supreme clothing Sunday, 29 August 2021

  Thanks for each of your efforts on this web page. My aunt loves carrying out internet research and it is easy to see why. Many of us hear all relating to the powerful way you present worthwhile thoughts through this blog and even attract contribution from other individuals about this area of interest and my girl is in fact studying a lot of things. Enjoy the remaining portion of the year. You are always conducting a really great job.

 • off white off white Sunday, 29 August 2021

  I wish to get across my gratitude for your kindness giving support to women who have the need for assistance with the subject matter. Your very own commitment to getting the message all over turned out to be wonderfully important and have continually made guys and women like me to attain their pursuits. Your entire useful facts denotes much to me and additionally to my office colleagues. Thank you; from each one of us.

 • curry 7 shoes curry 7 shoes Sunday, 29 August 2021

  A lot of thanks for all your valuable hard work on this site. My daughter take interest in doing research and it is easy to see why. We know all of the dynamic way you offer rewarding items via this website and improve response from others on the subject while our girl has been understanding so much. Have fun with the remaining portion of the new year. You have been carrying out a useful job.

 • kobe sneakers kobe sneakers Sunday, 29 August 2021

  I have to express my affection for your kind-heartedness supporting folks that must have help with that concern. Your special dedication to passing the solution throughout had become wonderfully invaluable and has made people like me to reach their aims. Your valuable recommendations indicates this much to me and even more to my office colleagues. Thank you; from all of us.

 • golden goose usa golden goose usa Sunday, 29 August 2021

  I wish to express my appreciation for your kind-heartedness in support of individuals who should have help on your concern. Your real dedication to getting the message up and down had been especially interesting and have specifically enabled associates just like me to get to their goals. Your entire useful hints and tips denotes this much to me and far more to my office colleagues. Regards; from everyone of us.

 • yeezy yeezy Sunday, 29 August 2021

  My husband and i have been quite joyous that Michael managed to deal with his inquiry from the precious recommendations he had out of the web pages. It's not at all simplistic just to find yourself handing out tactics which some other people have been trying to sell. And now we remember we have got the writer to be grateful to for this. All of the explanations you have made, the simple web site menu, the relationships you make it easier to promote - it's got many astounding, and it's leading our son in addition to our family recognize that that concept is brilliant, which is certainly extraordinarily pressing. Thank you for the whole thing!

 • birkin bag birkin bag Sunday, 29 August 2021

  I truly wanted to type a small remark so as to appreciate you for some of the fabulous facts you are sharing at this website. My extended internet look up has at the end of the day been rewarded with sensible tips to exchange with my friends. I would repeat that we visitors are really fortunate to dwell in a superb site with many awesome people with very beneficial techniques. I feel extremely privileged to have discovered the website page and look forward to so many more exciting minutes reading here. Thank you once again for everything.

 • fear of god outlet fear of god outlet Sunday, 29 August 2021

  I wanted to compose you a very little note in order to say thank you again with the superb secrets you've documented in this case. It's so open-handed of you to grant extensively what exactly many of us might have marketed for an e book to make some bucks for their own end, precisely given that you might have tried it if you wanted. Those suggestions also worked as a fantastic way to recognize that most people have the identical dreams like mine to find out a little more on the topic of this matter. I am sure there are thousands of more fun moments in the future for individuals that look into your website.

Leave your comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…